Tesla - polecany wallbox

inter

Pionier e-mobilności
nie wiem jak inni ale ja nie wyobrażam sobie nie zamontować przed WC esów - sam wyłączam zawsze w lato jak nie ładuje bo u nas cuda się dzieją w sieci i nigdy nie wiesz co padnie
Ja mam WC podpiete przez wtyczkę. Więc mozna w każdej chwili wypiąć lub wyłączyć bezpiecznikiem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Habu kolega kupiuł na polskim amazonie za 1770 w promocji miesiąc temu, szkoda że nie kupiłem bo po jego testach widzę ze to spoko urządzenie. W tej cenie wybrałbym habu zamiast wall connectora. Czy connector tesli ma power resume czyli jak jest zanik prądu w sieci to wznowi ładowanie automatycznie bez ponownego włączania? Bo habu ma. Czy connector tesli ma lampkę w złączu type 2 bo w habu jest, taka pierdoła niby a przydatne. Fajne jest to ze habu ma modem gsm z karta sim i połączenie z Internetem ma wszędzie, ale wlsciwie to przydatne dla osob co nie maja wifi albo korzystają w różnych miejscach. No i habu wlasnie mozna odłączyc w kazdym momencie czy burza czy nie i schować do torby.
A ty co ?
Masz dzialke za reklame ?
Po co Ci gsm w evse ?
Ile czasu masz auto EV ? Zadne z tych bajerow nie sa potrzebne, zazwyczaj jak Ci wywali ladowanie to znaczy ze juz wlasciciel instalacji Ci odmowi ladowania, i zadne wznawianie nie bedzie potrzebne.
Tak 1700.- za takie evse to calkiem fajna cena, ale przypominam Ci ze oni chcieli za to ponad 5000.- PLN
Skoro sprzedaja za 1700.- to chyba cos musi byc nie tak..

jarqu

Posiadacz elektryka
Niestety nie mam działki za reklamę a Ty masz za hejtowanie? Chyba nie rozumiesz po co jest power resume może doczytaj. Z tego co widzę WC gen 3 to ma a słyszałem że wcześniejsze chyba nie. Łączność GSM to fajny dodatek który dostajesz w cenie. Kiedyś chcieli 5 tys co było chorą cena i z tym się zgadzam ale jeśli cena spadnie ponownie później dwóch tys to pomyśle o zakupie.

STMS

Pionier e-mobilności
ale jeśli cena spadnie ponownie później dwóch tys to pomyśle o zakupie.

ja nadal nie rozumiem po co mobilna ładowarka 3 fazowa skoro masz w zestawie z 230V awaryjnie

ilu jest takich co mają gniazdo siły w 2 lokalizacjach i opłaca się inwestować w to coś zamiast porządnego wallboxa

do tego jak chcesz używać tego czegoś na co dzień to masz gniazdo na ścianie + musisz jakiś uchwyt na przewód i gniazdo na wtyczkę typ 2 zamontować ... trochę tego za dużo
ze ściany robi się choinka

krzyss

Pionier e-mobilności
Niestety nie mam działki za reklamę a Ty masz za hejtowanie? Chyba nie rozumiesz po co jest power resume może doczytaj. Z tego co widzę WC gen 3 to ma a słyszałem że wcześniejsze chyba nie. Łączność GSM to fajny dodatek który dostajesz w cenie. Kiedyś chcieli 5 tys co było chorą cena i z tym się zgadzam ale jeśli cena spadnie ponownie później dwóch tys to pomyśle o zakupie.
Zwyczajnie nie rozumiem zachwycania sie tym urzadzeniem. Nie uzywalem go, nie czytalem instrukcji, ale z 10roznych evse po zaniku i ponownym pojawieniu sie zasilania zaczyna ponownie ladowac auto.
Za 1700.- to bardzo dobra cena jak za evse 3 fazowe.
Skoro mogli za tyle sprzedawac a oczekiwali na poczatku ponad 5000PLN to juz wogole nie rozumiem ich polityki cenowej… chcieli nas wydoic z kasy ?

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Kurczę serio można odnieść wrażenie że ta „nienawiść” wynika z tego że ktoś miał odwagę, śmiałość, wymyślęc coś inaczej.

Nie ma żadnych obiektywnych przyselanek, doniesień że coś jest nie tak z tym urządzeniem, nie ma nigdzie żadnej dramy. Ale tu oczywiście teoria że coś musi być nie tak …

Zrobili coś, dostali nagrodę RedDot … odbiło im i krzyknęli 5000, przeliczyli się, zeszli na ziemię i w tej cenie to bardzo fajne urządzenie, wyposażone w funkcję - które niektóre osoby są w stanie docenić.

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Taka sama polityka cenowa jak w Tesli. Kupujesz auto przy inflacji kilkanaście procent a za rok taki sam nowy samochód jest ponad 20% taniej;)

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Chciałem jako przykład podać politykę wydawców gier, gdzie na premierę płacisz 300 … zapaleńcy kupują, a jak kurz opada cena spada do 150 i sprzedaje się dalej

jarqu

Posiadacz elektryka
Właśnie w garażu mam dość ciasno WB Tesli nie jest duży ale będzie zajmował dużo więcej miejsca niż "kabel" od GC a gdy będę chciał wyciągać rower czy przyczepkę z garażu to poprostu go wypne i wyjmę łatwiej rower albo przyczepkę dla dzieci i nie będę się zastanawiać jak ominąć wallboxa to jeden z przykladow.

STMS

Pionier e-mobilności
Właśnie w garażu mam dość ciasno WB Tesli nie jest duży ale będzie zajmował dużo więcej miejsca niż "kabel" od GC a gdy będę chciał wyciągać rower czy przyczepkę z garażu to poprostu go wypne i wyjmę łatwiej rower albo przyczepkę dla dzieci i nie będę się zastanawiać jak ominąć wallboxa to jeden z przykladow.

przerabiałem to - pierwotnie miałem zamontowaną cegłę, obok uchwyt na kabel i obok uchwyt na wtyczkę typ 2 aby nie leżała / wisiała bez sensu

przy habu wtyczka tym bardziej nie może leżeć czy spadać bo elektronika

tak czy inaczej wychodzi więcej miejsca niż WC z gniazdkiem na wtyczkę i wieszakiem w jednym