Tesla - przygotowanie samochodu do pozostawienia w serwisie

tokwi

Pionier e-mobilności
Koledzy, zadam może głupie pytanie.
Czy zostawiając samochód na jednodniowy serwis w Ząbkach zostawiacie wszystkie graty w franku i schowkach i nic nie ginie, czy radzicie pozostawić samochód bez klamotów?

danielm

Pionier e-mobilności
jak się dobrze uprzesz to możesz włączyć tryb parkingowego wtedy frunk i schowek będzie dla nich niedostępny, chyba że dostęp tam jest potrzebny serwisowo

Bronek

Pionier e-mobilności
W Berlinie zostawiałem samochód na placu i sobie szedłem, po naprawie przyszedłem i odjechałem. Nie trzeba z nikim rozmawiać ani przekazywać karty, sami sobie wjechali i wyjechali.
Tu też nie ale miałem kilka innych spraw to się spytałem czy nie chcą karty. Panieka z okienka stwierdziła, że karta im ułatwi obsługę

tokwi

Pionier e-mobilności
Tu też nie ale miałem kilka innych spraw to się spytałem czy nie chcą karty. Panieka z okienka stwierdziła, że karta im ułatwi obsługę
.. ehhh do wygody człowiek się szybko przyzwyczaja - ja zamiast karty używam keyring, a przecież nie dam pierścionka dziewczynie, którą pierwszy raz zobaczę ;-)

A niech będzie - jest impuls - posprzątam schowki, przez blisko 2 lata pewnie się nazbierało niepotrzebnego bagażu.

Fixtor

Zadomawiam się
Spokojnie możesz zostawić wszystkie graty w samochodzie. Jedynie możesz zostać poproszony o przeniesienie rzeczy z frunka do bagażnika. Chociaż ja bym mimo wszystko nie zostawiał pieniędzy, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to napiwek :)

tokwi

Pionier e-mobilności
Były chęci, żeby podgarnąć graty przed oddaniem, ale brakło czasu, więc pozostawiłem jak stał, czyli nigdy w środku nie sprzątany, z pełnymi schowkami, szufladkami, monetami, dopchanym na full frunkiem, a w bagażniku jakaś drobnica.
Jest wszystko, ale najważniejsze że skutecznie i bez problemów.
Zostawiając auto poprosiłem jeszcze o poprawki na progach, gdzie ta farba się sypie jak stara baba. Poprawki by mi wystarczyły, a tu dostałem voucher do malowania. Pierwsza wizyta i naprawdę jestem zadowolony, do tego dostałem TMY Performance z EAP z przebiegiem 8 km :)