Tesla serwis: WTF (ciąg dalszy)

tenOr

Posiadacz elektryka
A jak naprawili wygieta blache ?
Pewnie młotkiem :) Ale jak się nie przyjrzysz to nie widać. Widzę że wyregulowali trunka, nasmarowali zamek, lekka korekta lakieru.

I co? I wczoraj znowu zatrzymał się w połowie otwierania z dwoma piknięciami. A było już tak dobrze. Może znowu stary dostałem siłownik ;) Na razie mam ich dosyć i nie chce mi się z tym jechać ponownie.

wacu

Zadomawiam się
Pewnie młotkiem :) Ale jak się nie przyjrzysz to nie widać. Widzę że wyregulowali trunka, nasmarowali zamek, lekka korekta lakieru.

I co? I wczoraj znowu zatrzymał się w połowie otwierania z dwoma piknięciami. A było już tak dobrze. Może znowu stary dostałem siłownik ;) Na razie mam ich dosyć i nie chce mi się z tym jechać ponownie.
U mnie takie zatrzymanie mialem do tej pory 3x w ciagu 1,5 miesiaca jak autem jezdze.

Michal

Moderator
Wykrakaliście - u mnie też zaczął się zatrzymywać w połowie w czwartek i piątek :p od soboty nie wiem, bo nie używałem.

Robmal

Posiadacz elektryka
Cześć.
U mnie TM3 RWD Q4/2021 - bagażnik codziennie otwierany dwa razy (rano i po południu) nigdy nie miałem (odpukać) problemu (nawet zimą), który u Was występuje. Miałem niekiedy takie przypadki, że podchodząc do zamkniętego auta, bagażnik się nie otwiera za naciśnięciem przycisku (telefon przy sobie). Musiałem otworzyć auto i wtedy przycisk w klapie reaguje.
Z rzeczy które u mnie wyszły po 10 000 km to stukanie chyba oparć tylnej kanapy, kilka razy je kładłem by zapakować tam rower.
Na razie to olewam.

solik

Pionier e-mobilności
Pewnie zamek uderza o metalowe ucho, owin te ucho jakas tasma zeby metal o metal nie stukal jak sa oparcia zlozone.. problem w VAG od paru lat :D

pmlody

Pionier e-mobilności
Pewnie zamek uderza o metalowe ucho, owin te ucho jakas tasma zeby metal o metal nie stukal jak sa oparcia zlozone.. problem w VAG od paru lat :D
W sti my11 miałem tak samo. Owinięte tasma szmaciana wyciszyło skutecznie.

viallos

Pionier e-mobilności
No to ja dorzucę swoją przygodę. 2 tygodniowy samochód 3 drobne usterki zgłoszone. 2 podobno zrobili .. trzecia wymyślili ze trzeba przednią szybę wymienić bo brak lekkiego spasowania. 🤣
Powiedziałem żeby tego nie robili ale sprawdzili czy poduszki są spięte nad głową kierowcy. Mimo że było w opisie to nawet tego nie zrobili.
Ehhh ...
Najlepsze na koniec ... mieli zostawić samochód przed brama bo mogłem odebrać po 18.
Nie ma sprawy wystawimy. Podjeżdżam o 19 a samochód podpięty do ładowarki i zamknięty na placu. Brak słów! Jestem bez samochodu a dzisiaj im każe pod bramę w moim domu postawić.

Najnowsze dyskusje