krzyss
Pionier e-mobilności
Yaris cross na wypasie kosztuje 169kzl….Pewnie nie, ale kolega stracił właśnie wartość takiej nowej corolli, trochę boli. Dobrze to zniósł, to muszę przyznać.
Yaris cross na wypasie kosztuje 169kzl….Pewnie nie, ale kolega stracił właśnie wartość takiej nowej corolli, trochę boli. Dobrze to zniósł, to muszę przyznać.
Ja to wiem, między innymi dlatego że znalazłem właściwe zastosowanie (jazda dla fun'u po mieście i okolicy) oraz w celu minimalizacji straty finansowej będę trzymał Teslę ile się da.@cooler Nie no chyba nikt nie mowi że na zakupie tesli (lub innego BEV) się nie straci w przypadku szybkiej odsprzedaży![]()
Tak w okolicy Tesli Y może być dalej elektryk, plug in, także Tesli nowej nie odrzucam byle miał już pewność nie będzie już tych "typowych cech" tego modeluczyli budżet Tesli Y jak by nie patrzeć.
Tak próbowałem wyceny - dużo duża niższa niż uzyskałem ze sprzedaży (chyba można było drugi raz robić wycenę po oglądnięciu auta i cena wówczas byłaby wyższa).Za ile Tesla proponowała Ci odkup samochodu? Czytałem że za takie 2-3latki proponuje nawet sensowne pieniądze.
Czy częste hamowanie awaryjne przy jeździe pod słońce i problem z kamerami był przed wymianą szyby czy tylko po? Czytałem że niektórzy tak mieli właśnie po zmianie szyby (w sensie dużo częściej niż Tesla normalnie tak robi)
I tak dobrze że zrobili Ci od ręki - ja czekałem miesiąc na dostawę szyby i z tego co wiem dalej są z tym kłopoty.Hamowania miałem zarówno przed jak i po wymianie szyby, więcej na wiosnę i latem, mniej w pochmurne dni, ale naprawdę jazda była wtedy nieprzyjemna - wymianę robiłem nie w Ząbkach w Warszawie ale w tzw. Body shopie.
Również ciekawi mnie co kolega kupi i jakie będą refleksje. Tak samo jestem osobą zwracającą uwagę na detale w samochodach i nigdy nie znalazłem samochodu idealnego, tzn takiego w którym wszystko działa idealnie, nic nie skrzypi, nie irytuje itp.I tak dobrze że zrobili Ci od ręki - ja czekałem miesiąc na dostawę szyby i z tego co wiem dalej są z tym kłopoty.
Swoją drogą dziękuję za ciekawy opis i jakże cenne informacje, ja także staram się nie cukrzyć by ktoś się nie wkopał w samochód który mu nie pasuje.
Nie kasuj konta, fajnie jakbyś po zakupie nowego auta jednak pociągnął w wątku temat zalet i wad w stosunku do Tesli którą użytkowałeś, bo wiele tu opinii że teraz wszystkie nowe auta są projektowane i budowane na odwal, wszystko skrzypi i hałasuje, a auta często więcej stoją po ASO niż jeżdżą.
no, 3 lata temu 1999 netto z ubezpieczeniem (AC i OC) i serwisem (ktorego w Tesli nie ma ale z powinnosci raz do roku prosze o wymiane kabinowego i wycieraczek)Kto wziął wcześniej w wynajem ten wygrał życie
Oh... wtedy to większość uważała, że auta beda już tylko drożeć.no, 3 lata temu 1999 netto z ubezpieczeniem (AC i OC) i serwisem (ktorego w Tesli nie ma ale z powinnosci raz do roku prosze o wymiane kabinowego i wycieraczek)pamietam jak wtedy tutaj krytykowali takie osoby ze one biora za gotowke bo to inwestycja a my jestesmy na lasce banku xD