Tesla Y czy BMW iX czy Mercedes EQE

Eljal

Fachowiec
I w związku z tym powinieneś być, co byłoby logiczne, orędownikiem marek europejskich, a hejterem marek chińskich czy amerykańskich :)
To dosc czesta opinia osob nie majscej swiadomosci faktu, ze w zabawie geo i dużo i niewiele sie zmieniło. Żyjesz dobry Panie w czasach minionych. Dobrej nocy.

nabrU

Moderator
Szkoda, że za obronę postawy patriotycznej w stylu zaproponowanym przed przedmówcę to ja dostaje ostrzeżenie.

[MODERATOR MODE ON]
Dostałeś ostrzeżenie bo:
1. Piszesz wielokrotnie w tym wątku off-topic.
2. Swoje kontrowersyjne opinie wyrażasz w dość niewyszukany sposób.
3. Sugerujesz komuś niestabilność psychiczną ('Masz urojenia. Weź leki')

Mam nadzieję, że zapoznałeś się z poniższym (co prawda po angielsku, ale istnieją translatory) bo podpadasz pod co najmniej jeden z 'występków' poniżej:

You agree to not use the Service to submit or link to any Content which is defamatory, abusive, hateful, threatening, spam or spam-like, likely to offend, contains adult or objectionable content, contains personal information of others, risks copyright infringement, encourages unlawful activity, or otherwise violates any laws. You are entirely responsible for the content of, and any harm resulting from, that Content or your conduct.

Pozostaw swój patriotyzm gospodarczy dla siebie, a innym pozwól na wolę wyboru jakim BEV chcą jeździć.

[MODERATOR MODE OFF]

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Przy takim okresie i sercu przy BMW - poczekałbym na coś z 800V, np. na to nowe iX3 🙃 w międzyczasie zobaczyłbym odchodzące całkiem przyzwoite iX3 (co ciekawe Bjorn do niego włożył 9 banana boxów, jak w TMY i o jeden więcej niż w iX) i raczej unikałbym sprawdzania nowego X3 😅
Niee nowe X3 zupełnie mi się nie podoba.

@CyanAppl16 iX xDrive45 ma baterię 95kWh netto, dopiero xDrive60 ma 110kWh ... będziesz się wkurzał na ładowarkach już dzisiaj (max moc ładowania 175kW) + zasięg porównywalny do TMY Ci wyjdzie
Tak, właśnie zastanawiam się jak z tym 175kW, bo TMY też w sumie nie ładuje się 250 cały czas...

Jaceq

Pionier e-mobilności
Tak, właśnie zastanawiam się jak z tym 175kW, bo TMY też w sumie nie ładuje się 250 cały czas...
Jeśli będziesz jeździć głównie lokalnie to nie ma to większego znaczenia - podłączasz na noc do prądu i już.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Poliftowe BMW IX jest bardzo fajne. W zasadzie bez wad. Infotainment działa bez zarzutu, systemy bardzo dobrze dopracowane. Natomiast cieżko skonfigurowac polifta Xdrive 45 za mniej niz 390k pln brutto.
Rabat to ok. 14%.
Tak, dla mnie konfiguracja to dorzucenie pakietow komfort i innowacji, dodatkowo tylna skretna oś i to mi wystarczy, ale to daje 420 bez rabatu, licząc te 14% to 361, więc jak dla mnie tak na granicy. Przydała by się jeszcze jakaś dobra oferta leasingu na to. Jakby nic nie brać z wyposażenia dodatkowego to 322 z uwzglednieniem rabatu, wiec drozej niz TMY ale o jakies 90k, nie mało ale nie cena razy dwa :)

Wiesz może czy te 14% rabatu to tylko z leasingiem od BMW?

Może da się ugrać z 20%... albo ewentualnie czekać na wyprzedaż rocznika...

Spróbuję się umówić na jazdę próbną, ale pewnie mało który dealer ma iX LCI do jazd testowych, chociaż pewnie jeździć będzie tak samo jak nie LCI.

Last edited:

Najnowsze dyskusje