CyanAppl16
Posiadacz elektryka
Cześć,
Które z tych trzech aut byście wybrali?
Które z tych trzech aut byście wybrali?
myślę, że przeceniasz zmiany, jakie będą w najbliższych 5 latach; weź pod uwagę, że już teraz auta elektryczne spełniają swoją rolę, to nie są zasięgi 50km, ładowanie kilka godzin i marna moc silnika![]()
była szsnsa na Izerę … PS na świecie sa tylko Polska i niemcy?Które polskie auto mam w takim razie kupić?
Jako patriota powiniennem kupować tylko polskie produkty, czy nie?była szsnsa na Izerę … PS na świecie sa tylko Polska i niemcy?
Może dlatego, że jak już w tą trasę pojadę to nie chcę stać pod ładowarką za długo, a kto wie, ludzie się zmieniają i może dzięki elektrykowi zacznę jeździć więcej i w dalsze trasy, nie wiem?Podsumowując wątek:
- op robi małe przebiegi, w trasy jeździ rzadko, jak już to do 500km, dlatego szuka auta z maksymalnym zasięgiem i baterią 100kWh
Promień skręcania 10,8m, najlepiej pakować się na wakacje do sciecento, albo fiata 126p, bo tak najekonomoczniej i najtaniej i miejsca na drodze się za wiele nie zajmuje.- op jako jedno z podstawowych zastosowań podaje na początku wątku "odwożenie dzieci do szkoły", dlatego do miejskiej dżungli wybiera pośród 5-metrowych kolosów o promieniu zawracania 12-13m
Bmw też jest komfortowe? Dlaczego nie można jeździć nim przepisowo?- op lubi spokojną i przepisową jazdę, dlatego skłania się ku krzykliwemu BMW, a nie komfortowemu Mercedesowi
Tak, bo BMW znane jest z miernej jakości, a tak w ogóle to za miesiąc przestaną ten model produkować i wcale nie jest na rynku od kilku lat, a facelift to tyko zasłona dymna.- op ma perspektywę 10 lat, dlatego wybiera pośród niszowych modeli segmentu premium, a nie masowo produkowanych i sprawdzonych w boju konstrukcji
Auto zawsze się przyda.- op chce najpierw kupić auto, a potem zastanowić się do czego mu w ogóle potrzebne i dokąd będzie jeździć
😂
Potrzebuję i analizuję różne opcje.Moim zdaniem, uczciwa odpowiedź na pytanie "które kupić?" brzmi: "żadne". Op prawdopodobnie nie potrzebuje nowego auta, tylko sobie pogadać.![]()
Dlaczego? Może ktoś zwróci uwagę na coś o czym bym nie pomyślał? Czy nie po to jest forum?A jeśli op chce kupić auto jako wisienka na torcie swojego poziomu życia, to żadne racjonalne rozważania, porady i porównywanie obiektywnych danych
O, to właśnie zwróciłem ci uwagę na sprzeczności twojej rozterki, a ty zareagowałeś rozparcelowaniem mojej wiadomość na pojedyncze zdania. Czyli coś jest na rzeczy?Dlaczego? Może ktoś zwróci uwagę na coś o czym bym nie pomyślał? Czy nie po to jest forum?