Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

Hermes

Posiadacz elektryka
Z tym otwieraniem stojąc przed autem, to od początku mam pilota - mogę nim (prócz otwierania/zamykania auta) otwierać także: przedni frunk, tylny bagażnik oraz klapkę ładowania.
Proste i skuteczne.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Czyli nie dość że ma mniejszy bagażnik to jeszcze wg. normy niemieckiej która daje wyższy wynik:

Nie wiem, nie wożę kartonów po bananach.
Ja zapodałem tego linka tylko po to, any unaocznić, że wszelkie dane producentów odnośnie pojemności bagażnika to można sobie o kant d... potłuc.

Trzeba samemu pomierzyć - albo zdać się na Bjørna :cool: .

rceb

Zadomawiam się
Szkoda, ze nie dali koloru wnętrza do wyboru, niby trochę premium wersją, a du,o traci przez to. Co do ceny, to biorąc pod uwagę szary kolor, hak itd, to nie jest źle, wychodzi tak samo jak przedlift.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
To dlaczego ID.7 Tourer mieści więcej kartonów (11 vs. 9) w mniejszym bagażniku :cool: . Pytanie dla osób twierdzących, że TMY ma większy bagażnik.
specyfikacja jest kluczowa, ID ma za wąski bagażnik, Mimo, że dłuższy. Akurat brakuje mi tych kilku cm... :( a szkoda. Więc jak zwykle jak samemu nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział nic.

Wasp

Posiadacz elektryka
Odnośnie ceny jeszcze. Czysto ceny. Pod koniec roku LR AWD quick silver z hakiem dostępny był za 228k [w tym -2k za referral].
Nie wspomnę już o darmowym ładowaniu przez rok. Wiem że inne koła i brak boost, ale nie każdy potrzebuje i chce.
Z tej perspektywy różnica w cenie jest spora.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
specyfikacja jest kluczowa, ID ma za wąski bagażnik, Mimo, że dłuższy. Akurat brakuje mi tych kilku cm... :( a szkoda. Więc jak zwykle jak samemu nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział nic.
A to już jest kwestia indywidualna - kto inny może potrzebować dłuższy bagażnik, i może mu brakować klilku cm na długość :cool: . I właśnie dlatego trzeba samemu sprawdzać, a dane producenta to wywalać na śmietnik.

ELuk

Pionier e-mobilności
Odnośnie ceny jeszcze. Czysto ceny. Pod koniec roku LR AWD quick silver z hakiem dostępny był za 228k [w tym -2k za referral].
Nie wspomnę już o darmowym ładowaniu przez rok. Wiem że inne koła i brak boost, ale nie każdy potrzebuje i chce.
Z tej perspektywy różnica w cenie jest spora.
Ale Ty o historii piszesz, było minęło,
kilka lat temu bitcoin za „kilka” dolarów można było kupić i co z tego?

cwireq

Posiadacz elektryka
A to już jest kwestia indywidualna - kto inny może potrzebować dłuższy bagażnik, i może mu brakować klilku cm na długość :cool: . I właśnie dlatego trzeba samemu sprawdzać, a dane producenta to wywalać na śmietnik.
To ID7 tourer to pewnie hit sprzedażowy VW albo może oferuje mniej za większe pieniądze...
1737745105376.png

Wasp

Posiadacz elektryka
Ale Ty o historii piszesz, było minęło,
kilka lat temu bitcoin za „kilka” dolarów można było kupić i co z tego?

Z perspektywy optymalizacji ceny tak to trzeba porównywać. Na dzień dzisiejszy najtaniej było w grudniu. Też nie było wiadomo czy nie będzie większych obniżek i niektórzy zdecydowali się na zakup.

Ja obstawiałem, że będą większe przeceny niż w grudniu. Jak to z tesla jest nigdy nie wiadomo. Ktoś kto optymalizuje po kryterium ceny znów musi czekać licząc na obniżki w inventory.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022