Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

OldSeb

Posiadacz elektryka
ID.7 jest dłuższy od Y-ka o 20 cm. To może nie ma znaczenia w okolicach 4 metrów ale podchodząc pod 5m taka różnica jest już kolosalna i wyklucza niektóre zastosowania auta. Coś o tym wiem bo aktualnie jeżdżę samochodem o długości 4.87cm i nie wyobrażam sobie dołożenia kolejnych 10 na długość. Na taką krowę trzeba już mieć własny dom z dużym garażem i jeździć tylko w trasy.
To są zupełnie inne samochody, żadni konkurenci.

Paweł M.

Posiadacz elektryka
ID.7 jest dłuższy od Y-ka o 20 cm. To może nie ma znaczenia w okolicach 4 metrów ale podchodząc pod 5m taka różnica jest już kolosalna i wyklucza niektóre zastosowania auta.
Trzeba dodać że nie tylko długość ma znaczenie, szerokość również ;)

TMY jest o 11.6cm szersza od ID.7 to też przy parkowaniu ma znaczenie.
W porównaniu do średniej wielkości aut jest szersza o 18-20cm. To trochę przeszkadza na parkingach, w myjni jak i w garażu dwustanowiskowym.

Jaceq

Pionier e-mobilności
No i są duże otwory wentylacyjne subtrunka pod lodówkę ;-)
Tutaj trafiłeś bo właśnie wożę tam lodówkę i te otwory będą bardzo przydatne :)

krzyss

Pionier e-mobilności
No to teraz część z tych co czekali na Junipera, będą czekali dalej aż spadnie cena ;), albo wejdą tańsze wersje.
Ja bede czekal, nie spieszy mi sie, a pewnie za 3-6miesiecy bedzie juz dostepny model bez ekstrasow.

nabrU

Moderator
Zachciało się opuścić UE to trzeba płacić cło.

Przed brexit'em też samochody nowe były droższe niż np. w DE czy PL. Więc cła do tego chyba nic nie maja. Wtajemniczeni to 'Rip-off Britain' nazywają ;)