TeslAA - Android Auto z telefonu w przeglądarce Tesli.

cooler

Pionier e-mobilności
Nowy Android wprowadził dużo zmian i na razie wygląda na to, że nie ma obejścia.
A niedawno przyszło mi do głowy zmienić telefon. Dobrze że nie miałem czasu...

Pabloss

Posiadacz elektryka
Koledzy w poprzednim aucie używałem Apple CarPlay przez ponad 5 lat, ale po zmianie auta na TMY nie widzę większej potrzeby na "próby" odpalenia tego w Tesli. Jedyne czego może mi brakować to Yanosika, ale mam go w telefonie więc nie widzę problemu (uruchamia się automatycznie po wejściu do auta). Mam w TMY muzykę, podcasty, mapy, przeglądarkę i wiele więcej - sami wiecie, więc co jest takiego w ACP lub AA z funkcjonalności czego brakuje w Tesli ?

cooler

Pionier e-mobilności
Koledzy w poprzednim aucie używałem Apple CarPlay przez ponad 5 lat, ale po zmianie auta na TMY nie widzę większej potrzeby na "próby" odpalenia tego w Tesli. Jedyne czego może mi brakować to Yanosika, ale mam go w telefonie więc nie widzę problemu (uruchamia się automatycznie po wejściu do auta). Mam w TMY muzykę, podcasty, mapy, przeglądarkę i wiele więcej - sami wiecie, więc co jest takiego w ACP lub AA z funkcjonalności czego brakuje w Tesli ?
A w korku na autostradzie możesz sobie oglądać YT lub inny streaming jadąc na autopilocie 2h bo wypadek?
Ja właśnie do takich zadań lubię AA. Wybór zwłaszcza streamingu muzyki mocno ograniczony. A po drugie mam 5 aut i w nich jeżdzę na mapach Googla w AA, więc dlaczego dla Tesli mam robić wyjątek?

Pabloss

Posiadacz elektryka
Myślę że podajesz argumenty "skrajne". Pewnie (przyznaj z ręką na sercu) ostatnie raz 2 godziny w korku stałeś na powrocie z Chorwacji prawie rok temu. Więc tak przyda się - raz w roku. Oczywiści pomijam czy jest to bezpieczne czy nie. Nie bronę tu Tesli za brak wsparcia dla ACP czy AA, wydaje mi się z mojego punktu widzenia że jest to nie potrzebne.
P.S.
Codzienni wracam z pracy A4 i codzienni stoję na tej "cudownej" autostradzie na wysokości Mysłowic - to jest chyba częściej od ciebie.

cooler

Pionier e-mobilności
Myślę że podajesz argumenty "skrajne". Pewnie (przyznaj z ręką na sercu) ostatnie raz 2 godziny w korku stałeś na powrocie z Chorwacji prawie rok temu. Więc tak przyda się - raz w roku. Oczywiści pomijam czy jest to bezpieczne czy nie. Nie bronę tu Tesli za brak wsparcia dla ACP czy AA, wydaje mi się z mojego punktu widzenia że jest to nie potrzebne.
P.S.
Codzienni wracam z pracy A4 i codzienni stoję na tej "cudownej" autostradzie na wysokości Mysłowic - to jest chyba częściej od ciebie.
Stałem wczoraj pół godziny z rana po śmiertelnym wypadku na S8 w stronę Poznania, na początku nic nie szło, potem szło ale baaardzo wolno.
Trochę wcześniej stałem w korku przed tunelem pod Mount-Blanc od strony Włoch, to było 2h stania.
Tak więc mi się często przydaje, a w Tesli każde podjechanie to wyłączenie streamingu i walka z włączeniem wszystkiego od nowa przy postoju. AA jest ponad to, oczywiście w czasie jazdy nie oglądam...
W dodatku trasy jeżdżę głównie z AA, więc się już przyzwyczaiłem i szczerze wolę platformę AA, bo jest jednak więcej aplikacji które możesz używać w czasie jazdy. Ile się można gapić na statystyki z jazdy? A to jedyna rzecz która coś w czasie jazdy pokazuje... AA bezprzewodowe jest tak wygodne że nawet często telefonu nie wyjmuję z kieszeni, wszystko się samo włącza...

Pabloss

Posiadacz elektryka
Mmm no tak to życzę ci jak najmniej korków i stania w nich. Ale jak już nadmieniłeś i masz doświadczenie to może poleć, opisz (raczej nie dla mnie) co do bezprzewodowego AA jest potrzebne, który "stick" proponujesz.

cooler

Pionier e-mobilności
Mmm no tak to życzę ci jak najmniej korków i stania w nich. Ale jak już nadmieniłeś i masz doświadczenie to może poleć, opisz (raczej nie dla mnie) co do bezprzewodowego AA jest potrzebne, który "stick" proponujesz.
Szczerze mówiąc to nie wiem, mam wbudowane bezprzewodowe więc nic nie wiem jakie stick się stosuje, rozumiem że masz na kablu? Obawiam się że nie pomogę :(