inter

Pionier e-mobilności
U mnie zbiera dane o przejazdach ale przestało zbierać dane o ładowaniu
Mi akurat przestało działać w trakcie ładowania wczoraj, więc tez nie mam sesji, aż sprawdze i podepnę na pare minut, aby sprawdzić.

Update:
Wygląda, że rejestruje.
Szkoda że tesla, nie robi bufora chociaż 2-3 godzinnego.

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
Jest aktualizacja do Teslamate. W tej wersji poprawiono zachowanie TeslaMate w limitach szybkości interfejsu API Tesli, które występują od czasu do czasu. Szanujemy nagłówek retry-after w kodzie odpowiedzi 429, aby nie nakładać niepotrzebnie interfejsu API w takich przypadkach.

refi1234

Posiadacz elektryka
Mam pytanie do osób które maja Teslamate zainstalowane na Synology.

1. Czy można zrobić dostep do panelu grafany z zewnętrznego adresu IP i przegladac Teslamate bedąc np za granicą ? Oczywiście w sposób bezpieczny.
2. Czy ktoś z tego korzysta w taki sposób i jakich narzędzi z Synology uzywa?

inter

Pionier e-mobilności
Mam pytanie do osób które maja Teslamate zainstalowane na Synology.

Czy można zrobić dostep do panelu grafany z zewnętrznego adresu IP i przegladac Teslamate bedąc np za granicą ? Oczywiście w sposób bezpieczny.
Można, trzeba ustawić na ruterze przekierowanie portów.

eimi

Pionier e-mobilności
Ja mam zrobionego VPNa i przez niego się wpierw łącze czy to z tel czy z pc i mam dostęp do całej sieci.

refi1234

Posiadacz elektryka
Można, trzeba ustawić na ruterze przekierowanie portów.

Dzieki ale abysmy sie zrozumieli.
Nie chce uzywac zewnetrznego DNS (mam zmienne IP), VPN i przekierowania portow na routerze aby wejsc do calej swojej sieci bezposrednio.
Interesuje mnie wejscie do teslamate, zainstalowanego w dockerze na Synology - poprzez narzedzia wbudowane w Synology. Chodzi o poziom bezpieczenstwa sieci, szczegółowy monitoring i prostotę użytkowania bez dodatkowej obsługi.

inter

Pionier e-mobilności
Dzieki ale abysmy sie zrozumieli.
Nie chce uzywac zewnetrznego DNS (mam zmienne IP), VPN i przekierowania portow na routerze aby wejsc do calej swojej sieci bezposrednio.
Interesuje mnie wejscie do teslamate poprzez narzedzia wbudowane w Synology. Chodzi o poziom bezpieczenstwa sieci.
Nie ma takiej apki w synology. Contener, jest traktowany jako osobny świat.
Teslamate musiała byc wypuścić taka apkę.
Jest jakaś niezależna