Czy apka od Commandera daje statsy podobne do Tessie?@kswad12 commander traci prąd jak auto usypia. Podejrzewam że to by robiło też problem.
Czy apka od Commandera daje statsy podobne do Tessie?@kswad12 commander traci prąd jak auto usypia. Podejrzewam że to by robiło też problem.
Nie, ale udostępnia dane do aplikacji „Scan my Tesla” jak ja sobie dokupisz. W AppStore za 49 zł. Tam coś jest zbierane, ale co, to dokładnie nie wiem. Nie korzystam (jeszcze).Czy apka od Commandera daje statsy podobne do Tessie?
Teslamate, można to sobie samemu hostować jak masz gdzieś lub za parę groszy na GCP, trzeba się jeno trochę znać na linuxach itp.Dobre pytanie. Też już mam dość płaci Tessie i zamówiłem na wyprzedaży commander od s3xy… może jest jakaś apka która zbiera statystyki jak Tessie ?
Na razie nie. Dużo dużo mniej i tylko chwilowe informacje. Porównuje do Teslamate ale pewnie to prawie to samo co Tessie.Czy apka od Commandera daje statsy podobne do Tessie?
Ano właśnie, coś trzeba zapłacić, trzeba pozyskać wiedzę, wiem też, że czasem coś się potrafi wykrzaczyć. Tessie jest bezobsługowe, po prostu działa, ale to niestety kosztuje. W tej ofercie BF lifetime nabiera sensu.Teslamate, można to sobie samemu hostować jak masz gdzieś lub za parę groszy na GCP, trzeba się jeno trochę znać na linuxach itp.
Ja wykorzystałem Synology do instalacji który i tak miałem. Więc 100% wiedza o linux, nie potrzebna. Jest masa poradników na youtube.Ano właśnie, coś trzeba zapłacić, trzeba pozyskać wiedzę, wiem też, że czasem coś się potrafi wykrzaczyć. Tessie jest bezobsługowe, po prostu działa, ale to niestety kosztuje. W tej ofercie BF lifetime nabiera sensu.
Przyszłość zewnętrznych aplikacji czytających dane z Tesla API zrobiła się dość niepewna. Lifetime, trwa niestety tak długo jak trwa life, a z tego co czytam, to zwyczajnie przestaje się spinać do kupy finansowo, przy nowych limitach i stawkach Tesli.W tej ofercie BF lifetime nabiera sensu