Tesle rdzewieją Aluminium w Xie to ściema

cooler

Pionier e-mobilności
I to jest coś co chętnie zrobiłbym z niektórymi mymi autami :) Żeby się nie stresować że zaparkowałem obok kogoś kto zaraz przyłoży mi drzwiami, oklejamy np Teslę takim gumowatym materiałem udającym rdzę z wżerami i chyba nikt obok nie zaparkuje.
Pamiętam jak na czas naprawy blacharskiej Mercedesa (żona siłowała się z autobusem) pożyczyłem od ojca Poloneza (który wrastał u niego na działce), który mi całkiem fajnie jeździł (mam słabość do różnych gratów), był niezawodny (pod warunkiem że co jakiś czas się czyściło hamulce oraz wymieniało jakieś tulejki w rozruszniku, co kosztowało grosze), ale ruda już gdzieniegdzie go ładnie zjadała. Gdy parkowałem obok kogoś kto jeszcze nie wysiadł z auta to często przestawiał gdzieś obok, a jak ktoś niechcący postawił swe nowe, lśniące audi obok to często po wyjściu i zdaniu sobie sprawy z błędu przestawiał jak najdalej od Poldiego.
Nie ukrywam że dawało mi to super komfort psychiczny :) Dopiero wtedy zdałem sobie sprawę jak bardzo stresuje mnie parkowanie na mieście nowymi samochodami.
Widocznie w głębi duszy jestem takim złomnikiem. Dla mnie jeżeli auto jeździ niezawodnie i bezpiecznie mnie dowozi z A do B to już je lubię. A jak wygląda to mnie obchodzi mniej (chyba że jest nowe i drogie).

Bronek

Pionier e-mobilności
Kupiliśmy za 2000 zł Malucha na miesiąc aby Żona do roboty te 2 km mogła dojechać. Papiery miał trefne ale czasy były tolerancyjne. Jeździł ponad rok a z prawego progu wyrosła mu trawa o wysokości pszenżyta. Jak bukiet . Robiło to wrażenie jak Falcony w Xsie
W końcu rozkraczyl się w centrum robiąc korek, zabrała go laweta i poszedł za tysiaka.

Ps Ad Rat Polonez i stawania obok, goscie bali się zarazy. Rdza jak covid wymaga dystansu

cooler

Pionier e-mobilności
Kurcze, im więcej razy oglądam ten filmik z tym X-em tym bardziej mi się ten look podoba, cholera, że sam na to nie wpadłem...

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Taki lakier z fakturą o nierównej powierzchhni, nakładany jak szpachla bylby ciekawszy. Nie dawał bym też tych nitów. A rdza nie "po całości", byloby bardzej realistycznie

cooler

Pionier e-mobilności
Jako pilot mam słabość do nitów... Po prostu dają mi poczucie solidnego łączenia, sam się kiedyś zastanawiałem dlaczego nie robią samochodów łącząc blachy nitami, fajnie by to wyglądało, jak w samolotach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tinanic był na nity. Więc reguły nie ma..
Ale to jest za ładne lepiej jakby trochę lakieru zostało, bardziej pp i realnie? Przynajmniej z daleka

tempFileForShare_20240203-181532_copy_800x569.jpg
tempFileForShare_20240203-181636_copy_800x532.jpg
tempFileForShare_20240203-181832_copy_768x890.jpg

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Sam nie wiem dlaczego ale jak zobaczyłem tego złomnika na drugim zdjęciu to mi się sama gęba roześmiała. Taka jeżdżąca morda :)

Bronek

Pionier e-mobilności
A to fura kumpla od HD z Wołomina (Jego 40te urodziny były obstawianie prze gliny tamtejsze - także proszę nie krytykować auta :) .) "Niewyględna" ale moc ma. Czaszki i tp i ciekawostka ma taką muszelkę lusterko na podszybiu aby widzieć światła (amerykański patent) . Przydałoby się to np w Mini, tam gdzie szyby są bardziej w pionie

zdjecie3_copy_828x620.jpg

cooler

Pionier e-mobilności
A to fura kumpla od HD z Wołomina (Jego 40te urodziny były obstawianie prze gliny tamtejsze - także proszę nie krytykować auta :) .) "Niewyględna" ale moc ma. Czaszki i tp i ciekawostka ma taką muszelkę lusterko na podszybiu aby widzieć światła (amerykański patent) . Przydałoby się to np w Mini, tam gdzie szyby są bardziej w pionie

View attachment 15942
Piekna maszyna, miałeś szansę się przejechać? Czy to jest siermiężne w środku i w obsłudze i tylko wygląda fajnie czy w środku też jest pięknie wykonany?