Test zasięgu EV6 GT-line 77kW

Alex

Fachowiec
W załączeniu nowy test zasięgu KIA EV6 RWD LR.
Test zaczął się fajnie, ale jak dla mnie ostatnia część z przebiegiem jest strasznie naciągana.
Duży niesmak, bo miałem Asian Petrolhead za dobrego dziennikarza.
Za to podczas testu zostało bardzo dobrze omówione wnętrze samochodu.

Last edited:

turez

Zadomawiam się
Właśnie. Tam się okazało, że jest mało konkretów. Nie jest podane jasno i klarownie ile km zrobili autostrada, ile podmiejski, ile miasto. Jakie były prędkości. Jedyne co znalazłem to , że na autostradzie jechali stówka co wynika z komentarza pettolhrsda. To była jazda na bicie rekordu a nie test.

esselite

Zadomawiam się
No jak nie jest, jak jest.
Masz podane, 531.3km przejechali w 10h 21min. Dzikuje za taką jazdę. To w takim tempie auto może mieć dla mnie nawet 1000km zasięgu, ale nie mam zamiaru tak jeździć, a widać że przemieszczali się z miasta do miasta, więc nie była to jazda w korkach, więc kurna czemu tak wolno. Średnia 50km/h. To tak się chyba nie jeździ w trasie nawet w Korei.
Screenshot_20210918_215144.jpg

sebsek

Posiadacz elektryka
Wczoraj wziąłem EV6 na testy (RWD z baterią 77kWh)
Trasa: 40 km drogi lokalne + 40km autostrada (aktywny tempomat na 120km/h) + ostatnie 3 km korka (20 min) dało wynik 18,9kWh/100km przy temperaturze + 9 stopni C.

jakniejatokto

Posiadacz elektryka
Ja testowałem AWD przez dobę w sumie ok 200 km z czego 40 km drogi szybkiego ruchu 120-150 km/h, 40 km krajówki 90 km/h, reszta - miasto, bez korków (pedał w podłogę na każdych światłach, a trochę tego było), temp 2-3 na plusie, na drogach bardzo mokro. Średnia z moich testów około 26 kWh/100km (*), średnia z całego przebiegu pojazdu (~2000 km) też około 26 kWh/100km.

* przez większość czasu nie działało ogrzewanie ani klimatyzacja! Trochę słabe wrażenie przez to... Być może specjalnie zepsuli żeby niższe zużycie wychodziło ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Obstawiam że poszły jakieś poprawki, we wcześniejszych testach poniżej 20 było praktycznie nie do uzyskania.
A tu już któryś niezły wynik....

Mike_74

Zadomawiam się
Ja testowałem AWD przez dobę w sumie ok 200 km z czego 40 km drogi szybkiego ruchu 120-150 km/h, 40 km krajówki 90 km/h, reszta - miasto, bez korków (pedał w podłogę na każdych światłach, a trochę tego było), temp 2-3 na plusie, na drogach bardzo mokro. Średnia z moich testów około 26 kWh/100km (*), średnia z całego przebiegu pojazdu (~2000 km) też około 26 kWh/100km.

* przez większość czasu nie działało ogrzewanie ani klimatyzacja! Trochę słabe wrażenie przez to... Być może specjalnie zepsuli żeby niższe zużycie wychodziło ;)
W moim testowanym też nie działało jak przekraczałem 90 km/h ale jak wolniej to było ok. w śniegu z deszczem i sporym wiatrem w poniedziałek miałem 19,5 kW/100 km tyle że prędkość 95