TM3 białe wnętrze

ATnet

Posiadacz elektryka
Tak się będzie działo z każdą wegańska tapicerka, czyt. z ceratą. Miałem różne auta i tam gdzie jest prawdziwa naturalna skóra nic takiego się nie dzieje, to jest efekt eko oszołomstwa. Te odbarwienia to początek, potem będzie pękać i rozłazić się. Tendencja oszczędzania na wszystkim i wmawiania ze to jest eko to znak naszych czasów.

Bronek

Pionier e-mobilności
Kurde, to jaki problem dać do tapicera samochodowego? Pierdyknąć sobie pikowania z krowy w pierwszym gatunku . I tak taniej wyjdzie niż fabryczna skóra w Mercedesie.
A Teraz w autach eco i takich co nie wypada aby zabite zwierzę czy inna istota była po ludzką dupą, nie daje się skóry i kwita. I nic się nie rozłazi. No chyba że ten luksus ( dla wielu wątpliwy bo szczypie w jaja czasem) ma służyć dekadę +.lub x2 dekada?
Jasna skóra też się syfi, marszczy i plami jak cholera... Jak się o nią nie dba. Jest wręcz upierdliwa. (jasna)

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
A mi sie ta cerata podoba, widzialem TM3 z przebiegiem ponad 50 tys gdzie kierowca nie jest najszczuplejszy i nic nie jest odgniecione (zwlaszcza boczki siedziska) a w audi s3 mialem feinappe ktora juz po 12-13 tys miala odgniecione boczki i ogolnie sprawiala wrazenie delikatnej jak jajko. Wiec ja wole cerate.

Alcantara by byla fajna, to jest super material - w zimie nie jest zimny a w lecie sie nie nagrzewa. Mialem w poprzednim aucie i oprocz tego, ze ciezko sie juz w fotelu ruszyc to brak uwag.

Bronek

Pionier e-mobilności
W lecie zawsze podkładałem nawet na wentylowane.. Dla mnie najlepiej środek to dobra szmata, bok skóra lub coś jak skóra. Niestety czasem nie było wyjścia. Nie było w sklepie a chciało się szybko wypaśne auto kupić, no i głupio np w aucie za pół bani +, brać taniochę. Młody byłem i głupi, bo potem w Mercedesie S czy G po tyłkiem stary sprany ręcznik lub cuś wyświchtane.
W Tesli jest spoko, nawet te moje wieś tuniowane pokrowce białe są ok. Siedzenia jak Munro uważamy za bardzo wygodne (przód) z tyłu nieużywane.

p0li

Pionier e-mobilności
Dla mnie najlepiej środek to dobra szmata, bok skóra lub coś jak skóra.

tu sie zgodze z Bronkiem - nbajlepsze fotele jakie mialem do tej pory to byly te z XM-a: siedzisko i plecy z alcantary a boczki skorzane
kolejne na liscie sa z grubego weluru (tylko stara amerykanska motoryzacja) cerate i skore nie za dobrze wspominam

JareG

Pionier e-mobilności
kolejne na liscie sa z grubego weluru (tylko stara amerykanska motoryzacja)
Jeśli masz na myśli taki prążkowany, to miałem taki w w116 :)

Pozdrawiam

p0li

Pionier e-mobilności
Jeśli masz na myśli taki prążkowany, to miałem taki w w116 :)
mie miales :)
te stare amerykanskie sa grube tak pi*oko na 6-7mm, i na tym naprawde siedzi sie jak na fotelu babuni (tapicerke merola znam - blisko, ale to nie to)

Bronek

Pionier e-mobilności
Dobra tapicerka nie wymaga uniesienia tyłka podczas puszczania bąka. A bardzo dobra tapicerka, dodatkowo nie powoduje uczucia ciepła na posladkach podczas tej fiizjologicznej czynności.

PS Jestem w wieku, w którym z powodu utraty zaufania do tej czynności, staram sie nie przeprowadzac tych testów.

JareG

Pionier e-mobilności
mie miales :)
te stare amerykanskie sa grube tak pi*oko na 6-7mm, i na tym naprawde siedzi sie jak na fotelu babuni (tapicerke merola znam - blisko, ale to nie to)
Nie mierzyłem tego z suwmiarką, fakt :D Ale było bardzo miekkie, i..
Dobra tapicerka nie wymaga uniesienia tyłka podczas puszczania bąka. A bardzo dobra tapicerka, dodatkowo nie powoduje uczucia ciepła na posladkach podczas tej fiizjologicznej czynności.
.. było właśnie tak jak pisze Bronek 🤣 Ino nie pamiętam czy bardziej była to wersja pierwsza, czy druga 'dobrości' takiego weluru..

Pozdrawiam

Attachments

• mercedes-450se-w116-13.jpg
    mercedes-450se-w116-13.jpg
    333 KB · Liczba wyświetleń: 88