TM3 odebrana uszkodzona

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Jak zalakierują elegancko cały element to czemu auto ma niby z tego stracić na wartości? Udokumentuj wszystko na potrzeby sprzedaży.
Tak jak wcześniej pisałem. Jest to nowy samochód za 190 tys zł. Mam prawo wymagać, żeby był wolny bez wad. Stąd uważam swoje roszczenie o rekompensatę za zasadne.

churro

Fachowiec
Tak jak wcześniej pisałem. Jest to nowy samochód za 190 tys zł. Mam prawo wymagać, żeby był wolny bez wad. Stąd uważam swoje roszczenie o rekompensatę za zasadne.
to nie ma znaczenia czy nowy/stary za 190tys czy milion. Każdy ogląda się bo po to są odbiory i po to w banku potwierdzasz, że pojazd jest wolny od wad bo to Ty musisz upewnić się, że jest wszystko tak jak zamawiałeś.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Jak odbieralem swoją to babeczka mi powiedziała że mam na luzno 24h na oglądnięcie auta. Bądźmy szczerzy ciężko się ogląda samochód ciasno zaparkowany pomiędzy innymi, często brudny i w slabym oświetleniu. Pewnie też bym odebrał takiego i czekal na naprawę. Wszyscy którzy odebrali samochód igłę tak pitolą jak to nie oglądali ten samochód. A jak by była jakaś pierdoła to by brali i tak ;D

Last edited:

teślomierz

Fachowiec
Auto z elegancko zalakierowanym nadwoziem po raz 2 jest tyle samo warte co raz zalakierowane tylko w PL zaraz pojawia się strach u kupujących "pewnie wypadkowy i sprzedawca zataił". Dlatego jak pokażesz papiery to uspokoisz kupującego.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Auto z elegancko zalakierowanym nadwoziem po raz 2 jest tyle samo warte co raz zalakierowane tylko w PL zaraz pojawia się strach u kupujących "pewnie wypadkowy i sprzedawca zataił". Dlatego jak pokażesz papiery to uspokoisz kupującego.
To bardziej kwestia honorowa. Oczywiście, że to nie problem (pod warunkiem, że ktoś to zrobi jak trzeba, bo tutaj to też bywa różnie).