TM3 Standard Range Plus - Dostawa Wrzesień 2021

danielm

Pionier e-mobilności
W białym podkład jest szary i to dość ciemno szary, a jak odejście lakier z podkładem z elementów plastikowych (lusterka, zderzaki) to pod spodem jest czarne. Natomiast różnica w trwałości lakieru US/Chiny jest nieznana, nikt tego nie badał, nikt tego nie sprawdzał. Pomijam tutaj progi w Q4 2020 i Q1 2021 bo to jest osobny temat.
ogladalem godzinny material porównujący. jak wroce do domu i bede pamietal to wrzuce

Bartosz

Pionier e-mobilności
ogladalem godzinny material porównujący. jak wroce do domu i bede pamietal to wrzuce
Też oglądałem wiele filmów na ten temat, np. ten poniżej, ale zwóć uwagę, że one nie odpowiadają na pytanie dotyczące trwałości czy solidności. Mówią tylko na temat jego wizualnych cech, że lakier ma podobną grubość, egzemplarze z Chin mają mniej zacieków, mniej zalakierowanego brudu, kurzu, mniej pomarańczowej skórki i mniej niedolakierowanych miejsc. Osoby wykonujące porównania liczą na to, że będzie trwalszy/solidniejszy, czyli nie będzie wytłukiwany tak szybko przez kamienie/piasek, ale to może dopiero czas pokazać. Jest po prostu za wcześnie na takie wnioski.

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
lakier taki jak wszedzie, jak ktos jezdzi autostradami to trzeba okleic przod folia bezbarwna, zmywac owady przyklejone.. niczego odkrywczego tutaj juz nie ma bez znaczenia marka

chocby mial 300 mikronow to i tak trafisz na stare urwisko na parkingu i bedzie crash test drzwiami z gruza :)

Ciechan

Fachowiec
lakier taki jak wszedzie, jak ktos jezdzi autostradami to trzeba okleic przod folia bezbarwna, zmywac owady przyklejone.. niczego odkrywczego tutaj juz nie ma bez znaczenia marka

chocby mial 300 mikronow to i tak trafisz na stare urwisko na parkingu i bedzie crash test drzwiami z gruza :)
poleć jakąś folię proszę, bo próbowałem szukać i chyba źle szukałem.... tylko taką dla debila, nie będę z nożykiem do tapet latał - ma pasować do TM3 ;))

krzyss

Pionier e-mobilności
poleć jakąś folię proszę, bo próbowałem szukać i chyba źle szukałem.... tylko taką dla debila, nie będę z nożykiem do tapet latał - ma pasować do TM3 ;))
Folia PPF zaczyna sie od 3000.- pln na minimalna czesc auta, z wyklejeniem.
Na cale auto to 8000pln.

krzyss

Pionier e-mobilności
Łomatko... to chyba taniej wyjdzie co pol roku do lakiernika zajechać;))
Oklejenie zderzaka przedniego ppf to 1500.-
Ja swoj zarysowalem ostatnio, folia i lekier bylby do naprawy… za samo lakierowanie powiedzieli mi 1400.-
Wiec ja nic nie oklejam.

solik

Pionier e-mobilności
folia jest dobra jak ktos ma nowe auto pierwszy raz, wtedy chce miec idealne itp :D to przechodzi przy kolejnych autach

tez sie bawilem w ceramiki, folie.. teraz nawet mi sie na wosk nie chce jezdzic :) jedynie niewidzialna wycieraczka na boczne szyby zeby woda nie stala