TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
Kazdy wieje z kasą różne strony... To sprawa każdego z nas. Gdybym miał 1/2 lat co mam, to pewnie miałbym szersze horyzonty (takie były i się spełniły) , wraz z upływem czasu widzenie robi mi się tunelowe i zakres potrzeb maleje, do niezbędnych albo spełniających marzenia.
Nie mogę latać, nie lubię żeglować, to sobie pojeżdżę.
Światełko na końcu tego tunelu widziałem, więc wiem, że jak nie teraz to kiedy. Nie mam już zoobowiązań, obowiązków i wielkich potrzeb zostało tylko korzystać, więc korzystam, póki można.
Trzeba pamiętać iż lada moment i mimo wszystko, nawet w Kołobrzegu, przy wiatrach zachodnich picie płynu Lugola może nie wystarczyć. Priorytety się zmienią, zabawa skończy. Mam nadzieję że zakup Xsa to nie jest jak gra orkiestry na Titanicu?

Bronek

Pionier e-mobilności
Zobaczymy kto tu z nas dostanie o ile to nie jest tylko podpucha i nas nie oleją.
W ogóle ciekawe ile Plaidow S czy X będzie, bo na razie nie ma naszych polskich wrażeń z jazdy.
Pewnie, że opisze wrażenia, może nawet jak będzie okazja, to sam SzP Łukasz B, jako nadworny autor/tester EW itd. opisze wrażenia, bo ma szersze spektrum wrażeń i bedzie bardziej obiektywny dla Was ( nie dla mnie :) ) ? Oczywiście jak zechce, to udostępnię ?
Nie będzie takiego szoku jaki by był, gdybym się przesiadał z ICE.
Pamiętam żony reakcje na BMW i3, moją na Leafa i potem skok w Trójce.
Chciałem Ske, ale chyba dobrze że uległem Żonie kolejny raz i poszedłem po bandzie.
Dla dwojga : 6 miejsc, prawie Van dla 15000 km / rok i do jazdy po zakupy, to idiotyzm pierwszej wody. A ok 2,5s do setki, krowiastą furą robi tylko facet z kompleksami. Już lepiej bym sobie kupił, Pitbula, czy złoty łancuch?

Last edited:

Doktor

Posiadacz elektryka
Byłem dziś na Radzymińskiej. Przy okazji spytałem o odbiory, oczywiście powiedzieli, że między grudniem a lutym, jednak Pan wydający igreka na jazdę próbną powiedział, że mają „trochę VIN-ów przypisanych <<na miękko>>”, cokolwiek to oznacza. Także to zabrzmiało, jakby bardziej grudzień niż luty dla starszych rezerwacji, no ale zobaczymy.

ELuk

Pionier e-mobilności
Bronek nasz rację, ja też już za kasę dzieciaków żyję ( co nie zostawię w spadku to moje 🤣)
Na pewnym etapie życia trzeba zadbać o emocje i wrażenia, bo tylko je do grobu zabierzemy 😜
Można iść w młode kochanki, ale to może być droższe niż plaid 😉

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak zostawisz raty kredytu, to co miesiąc będą wspominać.
Komornik to też to pomysł aby częściej niż raz w roku łzę za Ojcem uronić.
Pospłacalem wszystkie kredyty dzieci itp jak się zaczeły jaja. W zamian mi Wacika teraz pilnują gdy jestem w serwisie. Zawsze coś.

ELuk

Pionier e-mobilności
Kurde Bronek…
Biorę kredyt i nich spłacają ..,
Ale co nam kupić? Jacht kulczyka ?
Nawet jak kupuje zegarki za …. kg+ to i tak zostaną i będzie kasa w przyszłości…
Chyba trzeba kościół ufundować coby gawiedź po latach pamiętała..,
A może lepiej w oblivion sie zapaść ?!?! 😉

JareG

Pionier e-mobilności
(...)
Chyba trzeba kościół ufundować coby gawiedź po latach pamiętała..,
Jeśli chodzi o zapamiętanie, to kiedyś był taki jeden, co się zwał Herostatos.. i mimo tego, że nakazano wymazanie jego imienia, do dziś jest pamiętany :D
.. co prawda głównie przez historyków - ale jest.
Pytanie, jaki/który kurnik obrać za target do zjarania 🤣

Pozdrawiam