Tofik

p0li

Pionier e-mobilności
austryjacki konkurent Bjorna robi także 1000km challenge - tu eC4 w jego teście>

vwir

Pionier e-mobilności
Ale marnotrastwo miejsca pod maską. Tak samo jak w leafie. Spokojnie wszedłby tam niewielki frunk na kable.

Patrzyłem na film Bjorna:
Gdy tak patrzę na pierwsze 2 minuty filmu to to auto jest baaardzo miękkie, gdy Bjorn przyśpiesza to świeci światłami w korony drzew ;) Pewnie fajne, ale zdecydowanie nie dla mnie. Choroby morskiej bym się nabawił ;)

p0li

Pionier e-mobilności
Gdy tak patrzę na pierwsze 2 minuty filmu to to auto jest baaardzo miękkie, gdy Bjorn przyśpiesza to świeci światłami w korony drzew ;) Pewnie fajne, ale zdecydowanie nie dla mnie. Choroby morskiej bym się nabawił ;)
aż tak miękkie nie jest - ale ma automatykę świateł i sam włacza długie - więc może trafiłęś na moment jak przełaczał :unsure:

edit - popatrzyłem dokładniej - no nie - jest tak miękki po prostu aczkolwiek gorzej to wygląda niż się odczuwa

p0li

Pionier e-mobilności
no to Tofika jutro będę mial drugi tydzień a dziś już mam pierwsze trafienie przez fotoradar :confused:

a było to tak...

jutro wybieram sie w pierwsza dalsza podróż (ponad 300km i dwa ładowania po dordze) a że dziś zrobiłem 250km to pojechałem do wsi obok na damowe ładowanie na szybkiej ładowarce - jak sie okazało - ładowarka była za szybka bo zanim od ładowarki doszedłem do lodziarni, kupiłem kawe i wróciłem z powrotem to mi się z 48 zrobiło 97% SOC

do domu miałem 19km to se pomyślałem że go trochę przepalę żeby nie stał przez noc z pełną baterią - no i sportmodus + 120 na ograniczeniu do 100 (nie chciałem przesadzać) ... udało się zejść do 91% - ale po drodze błysnęło - zobaczymy na ile wycenią 19kmh za dużo :unsure:

EDIT: przyszła wycena - jestem uboższy o 30€

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
z raportów spalania - dzisiejsza trasa 230km krajówkami, 3 osoby + bagaże = 13,1 kWh/100km

Attachments

• photo5226829711966058062.jpg
    photo5226829711966058062.jpg
    77,5 KB · Liczba wyświetleń: 2

p0li

Pionier e-mobilności
aktualizacja raportów "spalania"

trasa "tam":
- 110km krajówkami (50-70-100kmh), temp 17 stopni, 4 osoby - 13,7kwh/100km

trasa "z powrotem":
- 135km autostradą 125kmh na tempomacie, temp 12 stopni, 4 osoby - 18,1kWh/100km

- całość z kręceniem się po mieście na miejscu - 15,5kWh/100km

jak dla mnie - tesla to nie jest ale i tak jest dobrze :)

Attachments

• signal-2021-09-06-132020_001.jpeg
    signal-2021-09-06-132020_001.jpeg
    122,7 KB · Liczba wyświetleń: 4
  • signal-2021-09-06-132020_002.jpeg
    signal-2021-09-06-132020_002.jpeg
    127,5 KB · Liczba wyświetleń: 4

p0li

Pionier e-mobilności
dla zainteresowanych zakupem w .de - minął miesiąc od zakupu i dziś wpadło 6 tys € na konto (dofinansowanie od rządu)

p0li

Pionier e-mobilności
Zmienia jasnosc dostosowujac sie do warunków zewnętrznych - jeśli wjeżdżasz ze słońca w cień to się ściemnia - aczkolwiek robi to dość powoli - więc jak zaraz jest słońce to przez chwile słabo widać

solik

Pionier e-mobilności
Irytujace to troche bo czasem widac to niebieskie podswietlenie huda :D nie widzialem opcji zeby to wylaczyc, to samo nie wiem jak schowac HUDa - dac sie da bo po wylaczeniu samochodu plytka sie chowa

Ogolnie bdb wyciszony samochod, swiatla mimo ze nie adaptacyjne tez super swieca - ten asystent dlugich dziala dobrze i stara sie wykorzystac kazda okazje by wlaczyc dlugie gdy zadne auto nie jedzie, nie ma zbednej zwloki