"trzeszczenie/skrzypienie"

cosmati

Zadomawiam się
Ja to bym sprawdził, jak ten smar reaguje z gumą na sworzniach i tulejach, bo nie każdy smar nadaje się do każdej gumy. Jak się źle trafi guma spuchnie i popęka. Kiedyś jakiś fajans mi posmarował gumy przez które jest mocowany stabilizator do nadwozia. Po jednym sezonie niewiele z nich zostało.
tam gdzie psikałem nie ma gumy, to wszystko poszło na metal, lub skapało na plastikową osłonę.
ale na gumę osłonową gdzieś tam trochę psiknąłem, więc za jakiś czas, ja będę pamiętał to sprawdze i tu napisze czy coś się z nią podziało.

PawelPablo

Fachowiec
Czy ktoś z was przerabiał trzeszczenie plastików na kostce i nierównościach na których następuje bardzo szybka praca zawieszenia?Trzeszcza plastiki w okolicach deski rozdzielczej ,oraz drzwi kierowcy.
W poprzednim aucie (q7 ) też takie się zdarzały ale jak się zlokalizowało i pociągnęło/przycisnęło to miejsce to mijało.W Tesli nie mogę tego zlokalizować dokładnie ,albo moje przyciskania nie pomagają.
Ktos zgłaszał takie rzeczy do serwisu ,jeżeli tak to z jakim skutkiem?
Domyślam się że są ludzie dla których może to być nawet normalne ,ja niestety jestem wyczulony na to i mnie to irytuje:) dosyć mocno:)

rowerek0000

Zadomawiam się
Czy ktoś z was przerabiał trzeszczenie plastików na kostce i nierównościach na których następuje bardzo szybka praca zawieszenia?Trzeszcza plastiki w okolicach deski rozdzielczej ,oraz drzwi kierowcy.
W poprzednim aucie (q7 ) też takie się zdarzały ale jak się zlokalizowało i pociągnęło/przycisnęło to miejsce to mijało.W Tesli nie mogę tego zlokalizować dokładnie ,albo moje przyciskania nie pomagają.
Ktos zgłaszał takie rzeczy do serwisu ,jeżeli tak to z jakim skutkiem?
Domyślam się że są ludzie dla których może to być nawet normalne ,ja niestety jestem wyczulony na to i mnie to irytuje:) dosyć mocno:)
Mam to samo.
Gdzieś czytałem że w przypadku drzwi komuś pomogła dodatkowa uszczelka z aliexpress.