Twingo ZE Electric - jak wrażenia z użytkowania?

PaRa

Zadomawiam się
Dziś był test przydatności, auto stało na zewnątrz i rano pokazało tem. 0 stopni, zasięg 155 km przy 100% baterii ( zmieniłem godzinę przygotowania auta na 7:20 ).
Trasa: szkoła, praca żony, dojazd na Żelazną w Warszawie i odwrotna kolejność w drodze powrotnej. W sumie prawie 100 km, po powrocie 35% baterii i 40km.

W tej chwili jestem autem zachwycony, przyspieszenie, rozmiary, możliwość jazdy buspasem i gratisowe parkowanie w centrum i to wszystko za 40 tyś.

Czy to problem że zostawiam auto podłączone na całą noc ? Ładowanie na zewnątrz.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Dziś był test przydatności, auto stało na zewnątrz i rano pokazało tem. 0 stopni, zasięg 155 km przy 100% baterii ( zmieniłem godzinę przygotowania auta na 7:20 ).
Trasa: szkoła, praca żony, dojazd na Żelazną w Warszawie i odwrotna kolejność w drodze powrotnej. W sumie prawie 100 km, po powrocie 35% baterii i 40km.
Szacun, chyba za szybko jeździłem że był bardziej żerczy. Albo to koła 16" i absurdalnie szerokie opony ;-)
Czy to problem że zostawiam auto podłączone na całą noc ? Ładowanie na zewnątrz.
Możesz zawsze skorzystać z timera w aucie tak, by kończył ładowanie bliżej odjazdu.

PaRa

Zadomawiam się
Szacun, chyba za szybko jeździłem że był bardziej żerczy. Albo to koła 16" i absurdalnie szerokie opony ;-)

Możesz zawsze skorzystać z timera w aucie tak, by kończył ładowanie bliżej odjazdu.
Teraz mam opony zimowe - 15”
Jutro postaram się z rana wyzerować liczniki i sprawdzić jak to wygląda.

Miałeś u siebie podłokietnik ?

krzyss

Pionier e-mobilności

W tej chwili jestem autem zachwycony, przyspieszenie, rozmiary, możliwość jazdy buspasem i gratisowe parkowanie w centrum i to wszystko za 40 tyś.

Auto lubi byc podlaczone :)
To nie szkodzi. Podlokietnik jest super, choc jest dosc tandetnie wykonany ( w smarcie, ale to prawie to samo).

lookash_c

Pionier e-mobilności
Teraz mam opony zimowe - 15”
A jakiej szerokości opony? Bo w Vibes były 205/45/16 z tyłu i 185/50/16 z przodu.
Miałeś u siebie podłokietnik ?
Tak, dokupiłem akcesoryjny Renault (nr 8201491608). IMO warto - nie sprawia wrażenia szczególnie mocnego, ale spełnia rolę, jest w nim spory schowek.

PaRa

Zadomawiam się
Dziś rano wyzerowałem liczniki i po powrocie do domu miałem nastepujące parametry:
bateria 25%
zasięg - 39km
średnie zużycie - 14,1 kWh/100
przejechałem 95 km
średnia prędkość 28,8 km/h
Temperatura rano 1, powrót 9

Dziś zamontowałem też fotelik dla mojego 6 latka.
Jutro próba rejestracji, auto dalej daje radochę i wygodę.

W wolnej chwili zaczynam szukać drobiazgów do auta - podłokietnik, siatki zabezpieczające pod tylną kanapę, itp.

Opony 165/65/15 i 185/60/15

44lucas

Nowy na Forum
Dziś rano wyzerowałem liczniki i po powrocie do domu miałem nastepujące parametry:
bateria 25%
zasięg - 39km
średnie zużycie - 14,1 kWh/100
przejechałem 95 km
średnia prędkość 28,8 km/h
Temperatura rano 1, powrót 9

Dziś zamontowałem też fotelik dla mojego 6 latka.
Jutro próba rejestracji, auto dalej daje radochę i wygodę.

W wolnej chwili zaczynam szukać drobiazgów do auta - podłokietnik, siatki zabezpieczające pod tylną kanapę, itp.

Opony 165/65/15 i 185/60/15
To była trasa głównymi drogami przelotowymi, typu ale. Jerozolimskie, Prymasa, etc., czy kręcenie się bardziej po bocznych i stanie w korkach?