Tym razem gość z Chipa

Michal

Moderator
Patrzę jeszcze raz na te wypociny i widzę:
Pierwsze ładowanie na Orlen - ładował od 45% (policzone z danych na screenie) :ROFLMAO:
Drugie ładowanie na GW - nie wiadomo ile miał jak rozpoczynał, ale screen pokazuje 45%, więc zakładam, że 40% :ROFLMAO:
Trzecie ładowanie na GW - po 15 sekundach ma 44% :ROFLMAO:

Czyli podsumowując gość jechał najgorzej jak się da... A nie przepraszam, mógł jechać w przedziale 90-100%...
Nie ma to jak być dziennikarzem technologicznym i nie mieć pojęcia o technologii 🤦‍♂️

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Pierwsze ładowanie na Orlen - ładował od 45% (policzone z danych na screenie) :ROFLMAO:
Drugie ładowanie na GW - nie wiadomo ile miał jak rozpoczynał, ale screen pokazuje 45%, więc zakładam, że 40% :ROFLMAO:

Czyli podsumowując gość jechał najgorzej jak się da... A nie przepraszam, mógł jechać w przedziale 90-100%...
Nie ma to jak być dziennikarzem technologicznym i nie mieć pojęcia o technologii 🤦‍♂️
Wg gościa najpierw zjechał do Elbląga a później minął MOP Sople, tak się głupio składa że od strony Warszawy Sople są przed Elblągiem. Nawet kłamać trzeba umieć.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Oj tam, był tak zaaferowany uciekającymi kilometrami na GOM że przejechał zjazd i później wracał. Ja ostatnio tak miałem na A4😅 zjazd w który zjeżdżam od 13 lat nagle wydał mi się nie tym właściwym:) A zasięg Corsy przy 130-140 i temp 2st C wynosi 120-140 km.

lookash_c

Pionier e-mobilności

Też mi się rzuciło w oczy ładowanie przy wysokim SOC. Ale z tekstu wnioskuję, że nawigacja auta tak sugerowała, więc mu się nie dziwię ;-)

nnnnn

Pionier e-mobilności

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Zawsze pierwsza trasa EV to są takie emocje, szczególnie jak się chce udowodnić jaki to ten diesel zostawiony w garażu dobry ;)

Michal

Moderator
Zwłaszcza jak jesteś REDAKTOREM NACZELNYM pisma technologicznego, to przecież w ogóle się nie zastanawiasz nad niczym, tylko wsiadasz i jedziesz jak Ci każe BMW, bo nie ma możliwości, żeby BMW nie wiedziało...

Bronek

Pionier e-mobilności
Najgorsze to , że e nie wie że dupkiem będzie nawet w dieslu.
Ale mnie to cieszy, ze jest taki opór ożywionej materii. Na obecne czasy trzeba spowolnić sprzedaż EV, bo robi sie dysproporcja jak na początku ery elektromobilności, wystarczy że w cywilizacji zachodniej jest bum. U nas niech trochę przybędzie ładowarek, a niska sprzedaż zrobi z nas jeszcze większą prowincję, to może wstyd iż robimy za zadupie przyśpieszy proces stawiania? A do tego sprowokuje nowe sposoby zachęty do kupna? Ulgi, dotacje?
Chociaż tyle już obciachu jaki dostarczamy obecnym mądralą jakoś nie przeszkadza