ubezpieczenie AC / OC

Jacek

Nowy na Forum
Witam,
zawsze wykupywałem ubezpieczenia AC+OC dla moich aut.
Ale przy Tesli zaczynam mieć wątpliwości co do sensu inwestowania w AC nastu tysięcy.
W apce mam zawsze lokalizację auta, mogę sterować wieloma funkcjami, wydaje się, że ryzyko złodziejstwa jest minimalne,
tym bardziej, że auto postrzegane jest jako 'egzotyczne' na rynku, na części chyba nikt nie rozbierze ...
Co sądzicie?

krzyss

Pionier e-mobilności
Witam,
zawsze wykupywałem ubezpieczenia AC+OC dla moich aut.
Ale przy Tesli zaczynam mieć wątpliwości co do sensu inwestowania w AC nastu tysięcy.
W apce mam zawsze lokalizację auta, mogę sterować wieloma funkcjami, wydaje się, że ryzyko złodziejstwa jest minimalne,
tym bardziej, że auto postrzegane jest jako 'egzotyczne' na rynku, na części chyba nikt nie rozbierze ...
Co sądzicie?
Za pakiet place ponizej 5000.- PLN.. jak mi wyskoczy jelen to mi naprawia auto. Kwestia twojego ryzyka.

pluto

Pionier e-mobilności
Lepiej mieć a nie używać niż nie mieć i żałować.
Pełen pakiet OC, NNW, AC + Assistance, szyby, brak udziału własnego ........ LR 2022 - koszt 4549 zł - czy to dużo żeby spać spokojnie przy koszcie zakupu auta, chyba nie ma co się zastanawiać ;)

XYZ

Fachowiec
Lepiej mieć a nie używać niż nie mieć i żałować.
Pełen pakiet OC, NNW, AC + Assistance, szyby, brak udziału własnego ........ LR 2022 - koszt 4549 zł - czy to dużo żeby spać spokojnie przy koszcie zakupu auta, chyba nie ma co się zastanawiać ;)
Gdzie takie pakiety są.........według mojego wstępnego rozeznania to ponad 10 tysiecy za oc/ac/nw :oops:
:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:

pluto

Pionier e-mobilności
Ja ubezpieczyłem się w Generali.

Oczywiście zdaję sobie sprawy że koszt ten uzależniony jest od wielu czynników np. miejsca zamieszkania, bezszkodowości, kosztu zakupu auta, agenta ubezpieczeniowego itp. (swoją drogą ostrzegam przed słynnym "agentem" z PZU - nie podawajcie swojego pełnego numeru VIN (zmieńcie np. 2 ostatnie cyfry) bo zablokuje wam możliwość kalkulacji u innych agentów PZU a różnice są spore - sposób podpowiedziany od innych użytkowników elektryków i działa skutecznie :)

kARPIU

Fachowiec
Gdzie takie pakiety są.........według mojego wstępnego rozeznania to ponad 10 tysiecy za oc/ac/nw :oops:
:oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops::oops:
Kwestia znizek, ot
Bez tego 10kpln+ to niestety minimum

XYZ

Fachowiec
Ja ubezpieczyłem się w Generali.

Oczywiście zdaję sobie sprawy że koszt ten uzależniony jest od wielu czynników np. miejsca zamieszkania, bezszkodowości, kosztu zakupu auta, agenta ubezpieczeniowego itp. (swoją drogą ostrzegam przed słynnym "agentem" z PZU - nie podawajcie swojego pełnego numeru VIN (zmieńcie np. 2 ostatnie cyfry) bo zablokuje wam możliwość kalkulacji u innych agentów PZU a różnice są spore - sposób podpowiedziany od innych użytkowników elektryków i działa skutecznie :)
Czy ten słynny agent PZU, to jest polecany adres na forum ?😳

pluto

Pionier e-mobilności
Tak słynny "Agent Tomek" - cytując klasyka ;)

Kiedyś na początku dawał fajne oferty, niestety teraz ciągnie na opinii pierwszych klientów i daję zawyżone stawki (w moim przypadku prawie 600 zł drożej). Ale każdy ubezpiecza tam gdzie chce i gdzie dostanie ofertę która mu podpasuje.
Niemniej ja mam złe doświadczenie z tym ubezpieczycielem, od ponad 20 lat nic u nich nie ubezpieczam (sprawa zakończyła się w sądzie) i chyba nic prze te lata się nie zmieniło czytając co po niektórych przygody z odzyskaniem i wypłatą odszkodowań.

krzyss

Pionier e-mobilności
i ten agent Tomek daje jedne z najlepszych cen. A blokowanie jest narzucone przez PZU zeby nie robic wewnetrznej konkurencji. Ja pierwsze wyliczenie z PZU mialem normalnie z infolinii, i tez mnie zablokowalo. Taki jest ich system.
Inna para kaloszy jest to ze z PZU zaczynaja byc same problemy przy wyplatach, i tutaj nalezy sie zastanowic czy chcemy sie u nich ubezpieczac, bo beda Cie oszukiwac i zanizac wyplaty maksymalnie jak sie da.