Sceptyczny entuzjasta
Posiadacz elektryka
Temat był wałkowany wiele razy w ubiegłych latach, ponawiam ponieważ w tym roku to jest jakiś dramat z ceną polisy. Rok temu miałem składkę nieco ponad 6k w Hestii, full pakiet pod leasing, więc żadnych udziałów własnych itd. itp. Była to cena przy kompletnie nierealnej wartości samochodu, 220k za TM3 LR z 2021. Obecne kalkulacje jakie dostałem są na około 7, niektóre nawet 8 tysięcy, a to wszystko przy urealnionej wartości samochodu na około 150k. Żadnych szkód w tym czasie nie miałem, ostatnie zarejestrowane zdarzenie było z OC z 2019 roku, bo brat kogoś lekko rypnął, a byłem współubezpieczającym. Ja od lat nic nie przeskrobałem, zniżki powinny być solidne.
Ktoś ostatnio ubezpieczał EV? Jak to u was wygląda? Czy ubezpieczenia aż tak podrożały? W przyszłym roku może bym zmienił samochód, ale jak potem mam płacić 8-10k samego ubezpieczenia przy wartości po roku 200-250 tysięcy to się trochę odechciewa.
Ktoś ostatnio ubezpieczał EV? Jak to u was wygląda? Czy ubezpieczenia aż tak podrożały? W przyszłym roku może bym zmienił samochód, ale jak potem mam płacić 8-10k samego ubezpieczenia przy wartości po roku 200-250 tysięcy to się trochę odechciewa.