Ubezpieczenie Tesla Model 3 (AC+OC)

danielm

Pionier e-mobilności
Mam dobrego sąsiada , (właśnie siedzi ponownie), co proponował mi że "weźmie" mojego kampera o ile jest dobrze ubezpieczony. I jeszcze odpali część swojego zysku (to za bezstresowość dla niego tej operacji). :)
Bo faktycznie w pierwszym roku byly fajne wyceny. Moglem Cię skontaktować? O ile gość nie bylby na urlopie w ZK?
nie no teraz naiwnie licze że mi pzu wypłaci 60tys odszkodowania za utratę wartości, auto naprawie i będę mógł sprzedać za dowolnie niską cenę i i tak będę na plus :D

Bronek

Pionier e-mobilności
Myślę ze wypłaci. Tym bardziej ze to nowy rodzaj pojazdów. Zawsze można też tym ich postraszyć, że ogłoszę wszem i wobec, kraj w potrzebie czystej atmosfery , a Wy nie chcecie aby takie auta byly na dtogach.
:)

U mnie jest kilka "problemow" ze sprzedażą
1.Brak merytorycznego uzasadnienia do zmiany samochodu.
2.Obecna T.. ma to darmowe Premium audio i relatywnie tanie FSD. Główny chyba powód?
3. Trafilem na wzglednie dobry chyba egzemplarz, a do tego ciagle liczę że znów powrócą te dziwne uprzywilejowane jego zachowania.
4. Niejasna sprawa z CyberTrakiem, bo gdyby się pojawił w europejskiej wersji, to dla mnie bylby to optymalny wybor. Oczywiście podyktowany, tylko ciekawością.
5. C Truck, raczej nie wypali, to wtedy S ale jej nie ma a na czekanie latami nie mam czasu i ochoty.
Jedyne co pozytywne przy wyborze, to moje fanbojstwo teslowe, wynikajqce z prostego dla mnie faktu, iż reszta towarzystwa robiącego EV, poki co, nie potrafila by mnie tak ucieszyć jak np Tesla pierdzeniem itd... .
Pamietam jak pisarze internetowi "oburzali" się na sportowe parametry rodzinnych aut i jak robią to teraz w odniesieniu do walki o FSD. To odwieczne "po co", gdy można np. furmanką jechać, . jest dla mnie stymulujące.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Mam pytanie: jak jest rozliczana szkoda z polisy gdy auto jest w leasingu? Czy tracimy prywatne zniżki? Właścicielem jest przecież leasingodawca...
Pytam bo PZU nie uwzględnił moich zniżek wystawiając mi srogie ubezpieczenie, ale podobno (info od pracownika leasingodawcy) tracę prywatne zniżki jeżeli będzie jakaś szkoda w samochodzie leasingowanym mi przez nich.
To chyba bardzo różnie... I czy tak na prawdę stracisz zniżkę czy nie to wiedzą tylko w ubezpieczalni (i Ci o tym nie powiedzą:p ). W zeszłym roku miałem likwidowaną jedną szkodę z AC. Auto też w leasingu operacyjnym, nie na mnie tylko na bank, więc również mnie ten temat interesował. Przeszukałem internety i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi w tej kwestii. W tym roku jak poprosiłem o wycenę ubezpieczenia świeżutkiego (jeszcze nie odebranego) SR+, również leasingowanego (wartość brutto 209990) to dostałem AC+OC+NNW w Ergo Hestii za 5200 - 5500 (w zależności od leasingodawcy). To chyba całkiem nieźle?

solik

Pionier e-mobilności
Mam pytanie: jak jest rozliczana szkoda z polisy gdy auto jest w leasingu? Czy tracimy prywatne zniżki? Właścicielem jest przecież leasingodawca...
Pytam bo PZU nie uwzględnił moich zniżek wystawiając mi srogie ubezpieczenie, ale podobno (info od pracownika leasingodawcy) tracę prywatne zniżki jeżeli będzie jakaś szkoda w samochodzie leasingowanym mi przez nich.
ja mialem auto w leasingu, ochrone znizek w Hestii za 100 zl rocznie i przy szkodzie z AC na 10k skladki w kolejnych latach nie wzrastaly, ciekawe jak to gdzies w systemie widnieje :) takze chyba warto pytac o ta ochrone znizek

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja mam leasing, jesli uzytkownikiem jest dzialalnosc gospodarcza to uwzgledniaja znizki uzytkownika tylko trzeba to wpisac w polise.
Jesli leasing na spzoo to nie uwzgledniaja znizek ale i ich nie tracisz. Tyle ze teraz systemy sa takie ze jak jest szkoda to wpisuja pesel sprawcy i widnieje…

t3sla4sun

Zadomawiam się
@Trydent
U mnie na Leasing, 50% zniżki AC i 60% OC dali coś takiego z Avivy. To znacznie mniej niż 11 000 PLN z PZU...
Wartość 249 500 PLN

minus: tylko 500km holowania poza Polską

Screenshot 2021-11-16 at 23.30.13.png

Relevant

Fachowiec
Śmieszny jest ten pakiet składowy o nazwie Car SPA - jeśli w wyniku wypadku/kolizji pobrudzi się np. tapicerka krwią, to ten pakiet pokrywa tego profesjonalne usunięcie :/