Ubezpieczenie Tesli Model 3 - co trzeba wiedzieć (PZU, Hestia, ...)

piotr99

Nowy na Forum
Z racji, że odbieram Tesle 3 RWD w Marcu, zacząłem rozglądać się za jakimś sensownym ubezpieczeniem. Widziałem, że przewijały się o tym posty w innych wątkach, ale może warto zebrać te informacje w jednym miejscu. Zwłaszcza, że za chwile sporo osób będzie ubezpieczać swoje Tesle z dostawy Q1.
Otrzmałem wstępna ofertę PZU 6000 (wartość auta 225000), ac/oc i dodatkowo ochrona wartości:
- Auto Wartość 100%
- Auto Ochrona Sumy Ubezpieczenia (suma
ubezpieczenia nie ulega pomniejszeniu o
każde wypłacone odszkodowanie).
- i jeszcze szyby ekstra
Zastanawiam się czy warto szukać zewnetrznego GAP? Czy jest sens szukać oferty u innych ubezpieczycieli?
Na co jeszcze zwracac uwagę w przypadku ubezpieczenia Tesli?

Sfotek

Posiadacz elektryka
Z racji, że odbieram Tesle 3 RWD w Marcu, zacząłem rozglądać się za jakimś sensownym ubezpieczeniem. Widziałem, że przewijały się o tym posty w innych wątkach, ale może warto zebrać te informacje w jednym miejscu. Zwłaszcza, że za chwile sporo osób będzie ubezpieczać swoje Tesle z dostawy Q1.
Otrzmałem wstępna ofertę PZU 6000 (wartość auta 225000), ac/oc i dodatkowo ochrona wartości:
- Auto Wartość 100%
- i jeszcze szyby ekstra
Zastanawiam się czy warto szukać zewnetrznego GAP? Czy jest sens szukać oferty u innych ubezpieczycieli?

tomwroclaw

Fachowiec
- Auto Wartość 100%
- i jeszcze szyby ekstra
Moim zdaniem skontaktuj się z kimś doświadczonym w temacie elektryków. Polecam
Małgorzata Bober
663818191
z ElectricMobility

Niestety wielu agentów kompletnie nie ogarnia tematu. A jak agent sam jeździ elektrykiem i głównie takie ubezpiecza to doradzi Ci i powie co warto brać.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Moim zdaniem skontaktuj się z kimś doświadczonym w temacie elektryków. Polecam
Małgorzata Bober
663818191
z ElectricMobility

Niestety wielu agentów kompletnie nie ogarnia tematu. A jak agent sam jeździ elektrykiem i głównie takie ubezpiecza to doradzi Ci i powie co warto brać.
Tez mam bardzo dobre zdanie o Pani Maglosi , jednka warto popatrzec co jest zaznaczone jako opcje. W watku linkowanym wyzej jest opisane co bylo zaznaczone w standardzie a co warto zmienic.

Boko

Fachowiec
Rozmawialem ze swoim agentem wczoraj i niestety poki sie nie ma tablic rejestracyjnych to wiekszosc ofert jest bardzo zawyzona. Stad, trzeba zdecydowac sie ale dopiero po odbiorze tablic bo do tego momentu nie bedziecie widziec realnej oferty. Zeby uprzedzic wszelkie komentarze: tablica rejestracyjna jest potrzebna ubezpieczycielowi do sprawdzenia w Centralnej Ewidencji Pojazdow.
Co do PZU, zadalem to samo pytanie swojemu agentowi i powiedzial, ze z reguly slyszymy opinie negatywne bo jak ktos jest zadowolony to przyjmuje to poprostu za standard. Najwiecej zalezy od agenta ktora wam rozpatrza szkode i zgoda..PZU ma najwiecej reklamacji ale tez ma najwiekszy udzial w rynku. Sam planuje wziac inter Riska jesli cena bedzie ok i warunki ale tez mysle, nie mozecie wyciagac opini na bazie jednego czy dwoch zlych doswiadczen.

Piernik

Posiadacz elektryka
Rozmawialem ze swoim agentem wczoraj i niestety poki sie nie ma tablic rejestracyjnych to wiekszosc ofert jest bardzo zawyzona. Stad, trzeba zdecydowac sie ale dopiero po odbiorze tablic bo do tego momentu nie bedziecie widziec realnej oferty. Zeby uprzedzic wszelkie komentarze: tablica rejestracyjna jest potrzebna ubezpieczycielowi do sprawdzenia w Centralnej Ewidencji Pojazdow.
To jest absolutna ściema.
Mówimy o nowych pojazdach.

Quba88

Posiadacz elektryka
A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jestes agenetem ubezpieczeniowym?
Bo niektore leasingi oczekuja wyceny przed ubezpieczeniem zeby wyrazic zgodę na ubezpieczenie. Miałem tak w ING przy jednym z aut. Musiałe mieć pełną wycenę i zakres do zgody leasingu na ubezpieczenie poza nimi. Mój teściu jest agentem i nie było problemu w PZU. Do tego na tesle też już mam fajną wycenę gdzie nie mam za duzo znizek bo ostatnie auta byly albo sluzbowe albo w wynajmie. Wiec koncze na okolo 7 tys za M3LR.