Ubezpieczenie X Plaid po roku

Bronek

Pionier e-mobilności
Dalem prawie 720 tyś grudzień 2022r
XPlaid biały /biały 18" AP rozszerzony - (wiadomo frycowe za czas i czujniki :) )
Polisa byla z PZU byla ok 14 000 tys zł

Obecnie maksymalna wycena samochodu wg jednego brokera to ok 492 tys zł Warta
Z
pytaniami o ilość kluczyków i wyposazenie dodatkowe, immobilajzer itd...
Warta co dziwne okazuje się lepsza - full polisa
Np. tPZU ok 14 000 (wartość auta ok 430 tys)
Warta 12 000 zł

Last edited:

Norbert

Posiadacz elektryka
Dalem prawie 720 tyś grudzień 2022r
XPlaid biały /biały 18" AP rozszerzony - (wiadomo frycowe za czas i czujniki :) )
Polisa byla z PZU byla ok 14 000 tys zł

Obecnie maksymalna wycena samochodu wg jednego brokera to ok 492 tys zł Warta
Z
pytaniami o ilość kluczyków i wyposazenie dodatkowe, immobilajzer itd...
Warta co dziwne okazuje się lepsza - full polisa
Np. tPZU ok 14 000 (wartość auta ok 430 tys)
Warta 12 000 zł
A mogłeś ją zniknąć przed końcem roku ... ;)
Miałbyś nową tyle, że bez czujników no i trochę grosza by się zwróciło ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Jeszcze miesiąc został... Pomyślę.
Mam sąsiada (wyszedł jakiś czas temu), kiedyś mnie spytał czy mam kampera ubezpieczonego? Jak mam i mi sie znudzi, to się podzielimy On weźmie auto, ja odszkodowanie.

"weźmie", co za poprawne slowo

Norbert

Posiadacz elektryka
Jeszcze miesiąc został... Pomyślę.
Mam sąsiada (wyszedł jakiś czas temu), kiedyś mnie spytał czy mam kampera ubezpieczonego? Jak mam i mi sie znudzi, to się podzielimy On weźmie auto, ja odszkodowanie.

"weźmie", co za poprawne slowo
Ja bym chętnie Konę oddał, tylko baterię niech zostawi w umówionym miejscu ;)
Mogę nawet dopłacić za fatygę ;)
Ogólnie taki GAP dla przykładu, zbudowany odpowiednio, po 3-4 latach leasingu to piękna rzecz dla kombinatorów ;)

P.S. mam dwie Kony...

Norbert

Posiadacz elektryka
Niestety jak ceny spadły to i tak Ci wysoko wycenili. Płać składkę od najmniejszej możliwej wartości.
Problem jest taki, że na ile by się nie ubezpieczyło to i tak będzie problem odzyskać $ w razie draki.
Ostatnio ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania rodzinie (dot. wypadku na A1, tego od Majtusia).
Chociaż może i racja, bo przecież nie wiadomo do końca czy to wina tego BMWe LOL.

Bronek

Pionier e-mobilności
Skladka juz tak nie rośnie pow 400tys.

Właściwie nigdy nie myślałem przy zakupie itp co bedzie przy sprzedaży czy po kraksie itp. Bylo minęło i właściwie każde walniete nawet lekko auto traciło w moich oczach. To nie zwiazane jest z kasą Oboje mamy fajne życie nawet jak mieszkaliśmy w jednym pikoju. i dupa tam z samochodem.

Wacik jest ważniejszy bo zdechł rano jak sie o tej ofercie dowiedział.

Last edited:

Jac3k

Posiadacz elektryka
Skladka juz tak nie rośnie pow 400tys.

Właściwie nigdy nie myślałem przy zakupie itp co bedzie przy sprzedaży czy po kraksie itp. Bylo minęło i właściwie każde walniete nawet lekko auto traciło w moich oczach. To nie zwiazane jest z kasą Oboje mamy fajne życie nawet jak mieszkaliśmy w jednym pikoju. i dupa tam z samochodem.

Wacik jest ważniejszy bo zdechł rano jak sie o tej ofercie dowiedział.
Strasznie Cię kroją. Ja od TMS o wartości 417tys zapłaciłem 6700 pełnego ubezpieczenia w PZU. Miałeś jakieś szkody 😉