Ubezpieczenie X Plaid po roku

gim-kg

Pionier e-mobilności
Update

inna lokalna firma

HESTIA wartość auta to 558 TYS - skladka 1x13 353
ale to może być mniej? Bedziemy negocjować

WARTA wartość 584 tys - skadka 1x13 800zł

Walczę dalej ale Warta mi sie podoba Hestia moze zmniejszy składkę? Oferta full ale będę gadał jeszcze
Spytaj Benjamina na ul. Lopuskiego (obok starego Zurtu na rogu)

safeto

Fachowiec
Z ubezpieczeniem w kolejnych latach (a nie tylko 1 roku) bywa różnie (często dużo drożej). Wiemy coś o tym. Czasem na znane marki są jakieś dodatkowe rabaty, na Tesle niezbyt.

Jak chcesz to możesz zapytać Łukasza Krawczyka -> 788 639 748. Zdalnie szybko odpowie, czy w ogóle coś da się zrobić - czasem da się indywidualnie coś wynegocjować. Biuro z Olsztyna (Jagodowa 41, 10-186 Olsztyn). Głównie działa na Linkedinie.

My z nim współpracujemy w temacie ubezpeiczeń.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wszyscy proponują..... ale przy tzw akceptacji padają. Jedno co się dowiedziałem i co nie wiem czy prawda ale kilku mi to powiedziało, to że szyb oddzielnie w Tesli nie ma co brać ekstra, bo i tak Tesla nie ma zamienników i wyplaty idą z AC z zasady.
Wybralem full Wartę trudno.

Ps Dzieki za polecenia dzwoniłem do kilku, i jest podobnie jw pisałem, oferty bywają powyżej 500 tyś za auto, ale padają, wszystkie, gdyż powyzej 400tys to śliska sprawa,
Skladki przy tej co na polisie kwocie siegaly nawet 18 000zł
Warta wydala mi sie ok co dziwne, znając jak szalała w ub latach.

tempFileForShare_20231213-154708_copy_1278x297.jpg

Last edited:

Lukasus

Nowy na Forum
Nie wiem. Zebrałem w tym roku 3 oferty na auto żony między innymi Warta, gdzie Warta dała propozycję 3,9 tys, a jak wysłałem mu te propozycje to dał taką samą Wartę za 3 tys., Benefie dał jeszcze niżej. Jakoś typ potrafi w te gierki. Jakiś czas temu miałem mieszkanie za 300/rok (wycena wartości sprzed 15 lat), to on mi dał ofertę 360/3 lata w szerszym zakresie + OC 😊
Mnie też możesz podesłać, mam 3 i S do ubezpieczenia na dniach

Piotr

Posiadacz elektryka
Mi w kolejnym roku PZU zaśpiewało cenę rynkową + 100%. Tak sobie myślę, że zbierają na odprawy dla tłustych kotów. Aczkolwiek poznałem brokera której daje -25% od każdej oferty która mu przyniosę.
To może wrzuć namiary na ogólnym bo może więcej osób będzie zainteresowanych

ypl

Pionier e-mobilności
Nie wiem. Zebrałem w tym roku 3 oferty na auto żony między innymi Warta, gdzie Warta dała propozycję 3,9 tys, a jak wysłałem mu te propozycje to dał taką samą Wartę za 3 tys., Benefie dał jeszcze niżej. Jakoś typ potrafi w te gierki. Jakiś czas temu miałem mieszkanie za 300/rok (wycena wartości sprzed 15 lat), to on mi dał ofertę 360/3 lata w szerszym zakresie + OC 😊
Pytanie co jest w zakresie i jaka suma ubezpieczenia, to nie jest normalna cena na dobrą polisę w 2023 roku, takie ceny to może były w 2018, wiadomo, trzeba pilnować żeby cena była niska ale jednocześnie chcesz polisę która zadziała, a nie taką co ma 30 wykluczeń i wyłączeń. Piszę w kontekście ubezpieczenia mieszkania.

kARPIU

Fachowiec
Do tesla 3 juz zamiennik przedniej szyby sie pojawił, prosto z chin. Wydaje sie ze dorzucenie osobnego ubezpieczenia "oryginalna szyba" za 300~400pln to nie koszt

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Pierwsze jaskółki , mam czas do stycznia 2025
XPlaid 1sza fv ok 720 tys zl polisa ok 14000 zł
Po dwóch latach wartość wyceniona max to 476 0000zł (co uważam za wycenę dobrą bo przepłaciłem kupując w 22r ok 140 tys) Jest podobna wartosc jak w ub roku. Ale wiadomo inflacja itp ..
"Warta" full polisa ok 7700 zł
Tak mi zeznano
Ale zobaczymy ?

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Mi wycenili roczny za 416 na 50% VAT. Najtańsze ubezpieczenie 11tys, ale miałem też jedną szkodę.|

W Y kupionym w podobnym czasie po roku wycenili mi 262 a nowe auto w salonie kosztowało 270, więc poprosiłem o zmniejszenie składki i wartości i zgodzil się na 244

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Ostatecznie wartosc auta 410 tys - Compensa -full z holowaniem i nawet szybami bo dali w pakiecie z utrzymaniem wartości itp
Cena polisy to 7100zł.
"Warta" w tamtym roku była ok i od nich miałem polisę, a w tym roku wymaga opinii rzeczoznawcy , to ich olałem.

XPlaid prod 22r model 23 HW3 czujniki, przebieg 26 000 km

Last edited: