Ubezpieczenie X Plaid po roku

honer

Nowy na Forum
Mi wycenili roczny za 416 na 50% VAT. Najtańsze ubezpieczenie 11tys, ale miałem też jedną szkodę.|

W Y kupionym w podobnym czasie po roku wycenili mi 262 a nowe auto w salonie kosztowało 270, więc poprosiłem o zmniejszenie składki i wartości i zgodzil się na 244

Czemu chciałeś zmniejszać sumę ubezpieczenia? Chyba im więcej tym lepiej w razie W.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czemu chciałeś zmniejszać sumę ubezpieczenia? Chyba im więcej tym lepiej w razie W.
Żeby mieć mniejszą składkę. Gdy masz wartiant serwisowy to niezależnie od wartości muszą Ci auto naprawić. Ryzyko kradzieży w Tesli małe, ale to i tak nie ma znaczenia bo gdy masz GAP to on działa w przypadku szkody całkowitej. Akurat w tym aucie nie mam, ale poprostu godzę się na przejęcie części ryzyka. Gdy auto tanie np za 5-10 tysięcy to możesz nie bawić się w AC, jeśli przyjdzie mi dołożyć 20tys jeśli strace auto to trudno, tyle moge wziąć na siebie.

cooler

Pionier e-mobilności
jaki bogol, ile ludzi zatrudniasz?
Bronek jest znanym influencerem. Bardzo znanym i cenionym na tym forum, pewnie stąd ma tyle kasy 😛

Bronek

Pionier e-mobilności
jaki bogol, ile ludzi zatrudniasz?
Nawet kilka razy jadłem w knajpie u Gesslerowej .

Cóż jak chcesz coś mieć zaraz to bulisz frycowe .
Pierwszy transport Xsów P do EU . Mam za to najdroższe czujniki . Taka wtedy była cena i mogla być jeszcze wyższa o full Fsd , koła , lakier.
To jest właśnie Tesla , zamiast zdrożeć , staniała :)
Cenę auta z fv, podałem do ceny pierwszej polisy .
I widać jak jest teraz wyceniana po 2 latach i przy obecnych niższych cenach nòwek.
Nie można jej też zarzucić nieuczciwości wobec tych, co zamówili np 2 lata wcześniej i czekalli na X i S . Ci dostali po starej niskiej cenie . Ja spóźniłem się 2 tygodnie z zamówieniem .
Dlatego teraz z Ygrekiem też może być różnie ( to dla tych co myślą że stanieje a nie musi )

PS. Zamówiłem S ale żona ....i wszystko jasne...A do tego wg mnie jak dla nas, to miala rację i to boli :)
Na legalu zatrudniam stylistę włosów łonowych , reszta robi na czarno . W tym kraju trudno było się dorobić jak nie byłeś z PiSu. 8 * na Tm3 miałem dla zmylenia

Last edited:

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Jak mnie wkur... To wezme samo OC.
Skoro masz taką możliwość...
Niektóre ubezpieczalnie mają AC mini - wyłącznie od szkody całkowitej i kradzieży.
Jak się stanie coś grubego to opłaca się kogoś wynająć, żeby to załatwiał za Ciebie. Jak się stanie coś mniejszego to płacisz za naprawę, ale sam decydujesz o miejscu, czasie i zakresie napraw - a co najważniejsze - nie użerasz się z ubezpieczycielem

Bronek

Pionier e-mobilności
Możliwość mam, bo tym razem za gotówkę. Poszło pełne. Auto wcigniete na firmę jako sr trwały więc ok . Dla mnie nie tyle składka ważna co wartość auta i aby to m/w sie razem jakoś spinało , bez przegnania. Czyli w miarę wysoka wartość samochodu w stosunku do ceny polisy. A wybór jest skapy