Ubezpieczenie

krist

Posiadacz elektryka
Stawkę AC mam ok. 2% od całkowitej wartości brutto, więc skoro cena FSD to ok. 40.000 zł, to o 800 zł mam większą stawkę tylko z tytułu zamówienia FSD.
Można to obejść i FSD dokupić później, żeby nie było go na fakturze - wtedy ubezpieczenie niższe, ale nie pokryje FSD w razie szkody.

To jeśli 4800 przy leasingu, to faktycznie jest bardzo dobra oferta, 1,78% za cały pakiet.
Impuls, polecany w tesli, i chyba ciężko to będzie przebić. Ok tytułem wyjasnienia, to jest bez GAP, to jest osobno płatne

krist

Posiadacz elektryka
Ktoś ma od nich tylko ubezpieczenie, bez leasingu? https://impuls-leasing.pl/ubezpieczenia/
porozmawiaj z agentem ubezpieczeniowym, agencją, ta oferta jest z PZU, i od mojego agenta miałem bardzo zbliżoną ofertę, 150 zł więcej, a jeszcze twierdził że coś urwie. Tyle że mieszkam w Polsce C, i mam flotę, o dziwo bez zwyżek za słuczki, więc w innych regionach polski i za inny podmiot stawka może być wyższa

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja polecam Tomka do ubezpieczenia. Tomasz Pawelecz <[email protected]>

Oferte na tesle zrobił bezkonkurencyjną, a i kilka drobiazgow podpowiedzial, wszystko zalatwione zdalnie przez maila i telefon.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ubezpieczenie zdalnie? Fajnie, rozumiem, że jak już miałeś dowód rejestracyjny?
Nie,
Wszystko mialem przeliczone tydzien wczesniej,
Potem dostalem vin to znow korekta, a na sam koniec dostalem numer rejestracyjny i wtedy finalna oferte, ale jest bezkonkurencyjna.,,

Electro

Zadomawiam się
Dla zainteresowanych ubezpieczeniem Tesli mam ciekawą wiadomość. Mój model T3P z dodatkami (227 netto) tydzień temu miał ubezpieczenie wycenione na 5900 zł (leasing + Sp. Z o.o.)! Wczoraj zadzwonił mój broker i powiedział ze od 01.03 PZU zmieniło stawki dlatego ma dla mnie ofertę na 4600 zł brutto.
Nie wiem na ile to prawda ale polecam zweryfikować temat w PZU. Ja skorzystałem i czekam na odbiór auta :)