Uchwyt na telefon Niro EV

Olecki

Pionier e-mobilności
Nie wiem czy temat jest dalej aktualny ale jeśli ktoś jest zainteresowany to wpadło mi w łapki przynajmniej częściowe rozwiązanie problemu uchwytu na kratkę. Uchwyt z zaczepem typu hook, jak na zdjęciu poniżej.
holder.jpg

Aby go zamontować trzeba zdjąć pierścień który zaznaczyłem strzałką. Wtedy po przesunięciu sterowania danej klapki maksymalnie w prawo lub lewo można go zapiąć w miejscu które zaznaczyłem poniżej

IMG_20230804_114445.jpg

Po założeniu samego uchwytu wygląda to tak:
IMAG0044.jpg
Pewnie wygodniejszy byłby uchwyt pozwalający ułożyć telefon w poziomie (np. magnetyczny) aby mniej zasłaniać kawałek ekranu oraz panel sterowania. Minusem jest też to że kratka na której zamontujemy uchwyt zostaje albo cały czas otwarta albo zamknięta - nie można nią sterować. Natomiast dużym plusem jest to że na Aliekspress za kilkanaście złotych są do dostania same zaczepy z głowicą 17mm, jeśli ktoś już ma uchwyt na taką głowicę to wystarczy dokupić sam zaczep.

pbr

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy temat jest dalej aktualny ale jeśli ktoś jest zainteresowany to wpadło mi w łapki przynajmniej częściowe rozwiązanie problemu uchwytu na kratkę. Uchwyt z zaczepem typu hook, jak na zdjęciu poniżej.
View attachment 12473

Aby go zamontować trzeba zdjąć pierścień który zaznaczyłem strzałką. Wtedy po przesunięciu sterowania danej klapki maksymalnie w prawo lub lewo można go zapiąć w miejscu które zaznaczyłem poniżej

View attachment 12474

Po założeniu samego uchwytu wygląda to tak:
View attachment 12475
Pewnie wygodniejszy byłby uchwyt pozwalający ułożyć telefon w poziomie (np. magnetyczny) aby mniej zasłaniać kawałek ekranu oraz panel sterowania. Minusem jest też to że kratka na której zamontujemy uchwyt zostaje albo cały czas otwarta albo zamknięta - nie można nią sterować. Natomiast dużym plusem jest to że na Aliekspress za kilkanaście złotych są do dostania same zaczepy z głowicą 17mm, jeśli ktoś już ma uchwyt na taką głowicę to wystarczy dokupić sam zaczep.
Dziękuję, wydaje się super. Możesz podesłać link do konkretnej akucji/modelu?

Olecki

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem coś takiego (koniecznie musisz wybrać wersję z mocowaniem na haczyk a nie na wcisk):
Link

Jak chcesz to możesz kupić uchwyt magnetyczny:
Link

Lub
Link

Lub jakikolwiek inny tej samej firmy (np. poszukaj tym sklepie) z tym samym mocowaniem na hak (mocowania są uniwersalne). Pewnie w czeluściach Aliexpress można znaleźć trochę tańsze oferty na te uchwyty ale to już trzeba samemu poszukać. Uwaga też na uchwyty innych firm - Ugreen ma możliwość zdjęcia tego elementu który zaznaczyłem w poście wyżej dzięki czemu w ogóle mieści się na kratkę, uchwyty innych firm mogą mieć z tym problem

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
Dziękuję, wydaje się super. Możesz podesłać link do konkretnej akucji/modelu?
Mała aktualizacja. Jakoś strasznie irytowało mnie że telefon na centralnej kratce częściowo blokował panel sterowania i/lub wyświetlacz. Przypadkiem przeglądając jakieś czeluści Aliexpress trafiłem na przedłużkę do mocowania 17mm. Wczoraj w końcu do mnie przyszła i wreszcie jest dla mnie akceptowalnie :)

IMAG0050.jpg

Ja zakupiłem tutaj (Link) przy okazji innych zakupów ale jest tego sporo, na innych aukcjach są dostępne różne wielkości i kształty.

Last edited:

adamusek

Posiadacz elektryka
ja od lat używam Broditów, jak zamontuje to wrzucę fotki.