U mnie nic się nie zmieniło. Czekam na zaproszenie do serwisu po raz kolejny. ASO po konsultacji z platformą Stellanitis zamówiło podobno jakieś "narzędzie" z Francji, które pozwoli zweryfikować sygnalizowaną przez komputer pokładowy usterkę. Ale kiedy przyjdzie..... Bo widzą, że jest usterka ale podobno nie mogą zdiagnozować czego ona dotyczy.
1. Pytanie do KrzysztofFly:
"Przy okazji sprawdzania w e208, okazało się, że był w nim stosowany jeszcze jeden numer OE sprężarki
98 313 700 80, jest ona wycofana i zastąpiona numerem 98 400 566 80."
Sprawdziłem przy okazji wymiany opon i moja sprężarka to właśnie 98 313 700 80 produkcja: 2019-12-12. 180 czynnika.
Czy masz jakieś dodatkowe informacje, dlaczego została wycofana? czy były stwierdzone w niej wady? wyższa awaryjność?
2. Czy ktoś się orientuje, czy sprężarka może został odłączona, czy wpływa to na działanie samochodu? jakieś chłodzenie, grzanie innych podzespołów? Bo wydaje się najprostszą sprawą w moim przypadku, jeśli niby nie mogą znaleźć przyczyny skasowanie błędu, odłączenie sprężarki klimy i pojeżdżenie w ten sposób. Chyba, że coś pomijam.
3. Mnie minie wymieniony w biuletynie okres 60 miesięcy już niedługo. Czyżby liczyli, że wtedy już nie będzie należała się wymiana? Wg mnie nie, bo zgłaszam ją 4 raz od marca, czyli w okresie wymienionym w biletynie.