A Valeo jeszcze do Chińczyków (o ile coś wskórają), bo na sprężarkach chińskie znaczki poza logiem europejskiego "producenta" części/podzespołów.Ja jestem w 100% za tym aby to ogarnęli. Tym bardziej, iż kosztami częściowo obarczą producenta (Valeo?). Źle by na tym nie wyszli, wizerunkowo jak i zyskując grono zadowolonych klientów.
Trzeci dzień użytkuję DS3 e-ense. Pierwszy raz go ładuję. Samochód jest na gwarancji. Po kilkunastu minutach ładowanie zostało przerwane. Pojawił się komunikat "awaria napędu elektrycznego. Zatrzymaj pojazd i skontaktuj się z ASO". Podpinałem kabel ładowania na nowo kilkanaście minut ładował i znów się wyłączył. I tak cały dzień. Czy miał ktoś podobną sytuację i z czego może wynikać?Daje znać, że Usterka Napęd Elektrycznego już się nie pojawia. Nie wymieniono nic. Więc jak mniemam sprawę rozwiązano softem. Oby tak pozostało.
Jeśli masz możliwość, to spróbuj na innym EVSE, lub chociaż w innym gnieździe. Dopisz też czy masz ładowarkę pokładową 1F czy 3F.Trzeci dzień użytkuję DS3 e-ense. Pierwszy raz go ładuję. Samochód jest na gwarancji. Po kilkunastu minutach ładowanie zostało przerwane. Pojawił się komunikat "awaria napędu elektrycznego. Zatrzymaj pojazd i skontaktuj się z ASO". Podpinałem kabel ładowania na nowo kilkanaście minut ładował i znów się wyłączył. I tak cały dzień. Czy miał ktoś podobną sytuację i z czego może wynikać?
Dziękuję za szybką reakcję. Używam 3 fazowej ładowarki Victron Energy (11kwh). Niestety na razie nie mam możliwości skorzystania z innej. Szczerze mówiąc dopiero zaczynam "przygodę z elektrykami" i nie wiem, czy w tych okolicznościach (Czerwony trójkąt z wykrzyknikiem i komunikat "Awaria napędu elektrycznego. Zatrzymaj pojazd. Skontaktuj się z ASO") ryzykować jazdę tym samochodem do innej stacji ładowania.Jeśli masz możliwość, to spróbuj na innym EVSE, lub chociaż w innym gnieździe. Dopisz też czy masz ładowarkę pokładową 1F czy 3F.
Masz rację. Zacznę od podłączenia do zwykłego gniazdka. Pisząc, że nie chcę jechać do innej ładowarki, mam na myśli to, że ... mogę nie dojechać. Z tego co czytam na forum, po takim komunikacie, jaki u mnie się pojawił samochód może zostać unieruchomiony. Jutro Nowy Rok z lawetą mógłby być problem.W sumie to nic nie ryzykujesz. Sprawdzenie na innej ładowarce to podstawa.
Ogólnie to Szczęśliwego Nowego Roku!
Niech wszystkie problemy się skończą.
Dziękuję za życzenia. Ja również życzę Ci, żeby przyszły rok był dla Ciebie lepszy od mijającego...W sumie to nic nie ryzykujesz. Sprawdzenie na innej ładowarce to podstawa.
Ogólnie to Szczęśliwego Nowego Roku!
Niech wszystkie problemy się skończą.
Dzisiaj ładowałem z gniazdka domowego i nie było żadnego problemu. Więc możesz mieć rację. ładowarkę 11kwh zamontowałem parę dni temu więc też się tego uczę. Jeżeli potwierdzi się, że to wina ładowarki, będę reklamował.Tak sobie jeszcze przypomniałem, że z tymi ładowarkami 3 fazowymi to bywały problemy. Padały i nie ładowały prądem AC. Ja mam 1 fazową i nigdy nie było problemu. Spróbuj na ładowarce DC, coś mi podpowiada, że to może być to.