Barney393

Nowy na Forum
U mnie w epopei problem dalej jest. Serwis opla wystawił mi opinię że muszą zmienić całą baterię i to na mój koszt bo samochód jest z niemiec. Cena baterii to ok. 30 tyś plus wymiana. Sytuacja jest beznadziejna. Na chwilę obecną nie widzą innego rozwiązania.

vwir

Pionier e-mobilności
U mnie w epopei problem dalej jest. Serwis opla wystawił mi opinię że muszą zmienić całą baterię i to na mój koszt bo samochód jest z niemiec. Cena baterii to ok. 30 tyś plus wymiana. Sytuacja jest beznadziejna. Na chwilę obecną nie widzą innego rozwiązania.
To jedź z nim do Niemiec...

evlida

Nowy na Forum
Sekunda, każdy Opel Corsa-e ma do wymiany sprężarkę klimy? Można jakoś po VIN sprawdzić? Bo w google znalazłem ten wątek przypadkiem i aż wszedłem i się zarejestrowałem żeby o to zapytać. Moja jest z 2020r i nie wiem jak się zachować w tej sytuacji.

Sekunda, każdy Opel Corsa-e ma do wymiany sprężarkę klimy? Można jakoś po VIN sprawdzić? Bo w google znalazłem ten wątek przypadkiem i aż wszedłem i się zarejestrowałem żeby o to zapytać. Moja jest z 2020r i nie wiem jak się zachować w tej sytuacji.
Przejrzyj wątek, są opisane numery wadliwych kompresorów, opisane jest jak znaleźć kompresor "pod maską" i gdzie znajduje się na nim tabliczka znamionowa z numerem. Ale jak 2020 to najprawdopodobniej możesz mieć oryginalnie zamontowany wadliwy kompresor - chyba, że nabyłeś auto używane i ktoś to już wymienił.

evlida

Nowy na Forum
OK zaznajomię się z tematem na forum. Tak jak pisałem znalazłem się tu przypadkowo ale zostanę bo widzę że tu ludzie mają wiedzę. Spróbuję odnaleźć na forum numery wadliwych sprężarek a co do znalezienia pod maską to raczej nie będę miał większego problemu. Jak sie okaże że mam wadliwą serię to Kolego mogę w każdej chwili się z Oplem umawiać czy jeśli jest już po gwarancji to po ptakach? Wiem że poprzedni właściciel nie wymieniał jej.

OK zaznajomię się z tematem na forum. Tak jak pisałem znalazłem się tu przypadkowo ale zostanę bo widzę że tu ludzie mają wiedzę. Spróbuję odnaleźć na forum numery wadliwych sprężarek a co do znalezienia pod maską to raczej nie będę miał większego problemu. Jak sie okaże że mam wadliwą serię to Kolego mogę w każdej chwili się z Oplem umawiać czy jeśli jest już po gwarancji to po ptakach? Wiem że poprzedni właściciel nie wymieniał jej.
Jeśli występuje usterka... konkretne numery błędów, to Opel w ramach tzw. biuletynu wymienia sprężarki w autach do 60 miesięcy lub przebiegu..... też opisane na forum... Tobie, przy 2020 grozi te 60 miesięcy... no i prawidłowe zdiagnozowanie - niektórzy diagnozują to w ASO po kilka miesięcy, nawet rok...

Uprzejma prośba; przeczytaj te 15 stron. Dowiesz się dużo więcej z korzyścią dla siebie.

evlida

Nowy na Forum
Tak zrobię. Domyślam się że zadając te pytania nieco "naginam" zasady ale dziękuję Ci że mi o tym napisałeś mimo wszystko. Nie mam żadnych błędów i auto działa jak należy ale się zmartwiłem że może coś strzelić w takim razie niebawem. OK, biorę się za lekturę.

evlida

Nowy na Forum
Przeczytane. No nie powiem. Grubo. Najgorsze że ja nie mam żadnych błędów a jak już będą to będzie po tych 60msc i wtedy Opel powie mi cześć jak czapka. Muszę się dowiedzieć tylko czy mam wgrany taki soft który mi auta na autostradzie nie ucegli bo to jakiś absurd. Będę miał najwyżej ze sobą zawsze CS ale czy to coś da... Fajne autko ale dobrze być świadomym tych problemów. Ogarnia ktoś z Was czy można zweryfikować czy ma się soft nie unieruchamiający auto gdyby sprężarka padła?

rentgen

Nowy na Forum
No ja byłem na 90 procent pewny że to wina oprogramowania. Raz coś działa raz nie. Raz jest błąd a raz nie. Odpiąłem na 10 minut klemy od akumulatora i wszystko było ok przez 20 minut do następnego uruchomienia. Więc myślę soft wgrają i będzie git. A oni mi mówią że manetka popsuta, ładowarka popsuta i bóg wie co jeszcze bo wysłali analize do producenta (chyba do Francji jak mniemam). Poczucie mam takie że chcą mnie strzelić na kasę.
Po długich negocjacjach udało się wywalczyć wymianę ładowarki pokładowej na koszt producenta. Jednak po powrocie do domu coś dalej jest nie tak. Podczas ładowania przerywa nagle ten proces z niewiadomego powodu i aplikacja pokazuje ładowanie zakończone. Raz zakończył przy 40 % , drugi raz przy 58 %