Używane auto bezpośrednio od tesla

Masta20PL

Zadomawiam się
Witam,

Ostatnio żona kupiła duże rodzinne auto z plug in. Wcześniej moje auto było tym rodzinnym - superb z 2014. Teraz rozglądam się za autem dla mnie co oznacza, że nie musi być rodzinne ale muszę czasem zawieźć czy tez odebrać dzieci z przedszkola. Super jeździ mi się autem żony na samym prądzie, stąd pomysł abym kupił sobie elektryka - wcześniej nie kupiłbym że względu na zasięg, ładowanie w trasie. Myślę, o Tesla model 3 lub y. Fajne oferty są na stronie Tesla auta używane - ponoć sprawdzają te auta dają rok gwarancji. Czy ktoś tak kupował auto? Ceny nie różnią się od tego co jest na OtoMoto. Jedyny minus, że jest to na drugim końcu Polski.

Michal

Moderator

zlp

Pionier e-mobilności
Ja kupiłem. 10 miesięczną S Plaid. Przebieg 20000km. Nie znam historii (a chętnie bym poznał), ponoć wyleciała przednia szyba. Gwarancję przedłużyli o rok. Wizualnie jak nowa, trochę porysowany kartą słupek.
Osiągi Plaid do niczego nie są mi potrzebne, ale była dostępna od ręki i w cenie poniżej nowej bez Plaid.
Pomyślałem, że największy spadek wartości ma już za sobą i w że w sumie to ciekawa opcja. W ten sposób stałem się posiadaczem czerwonego bolidu z białym wnętrzem, przy zakupie obu opcji bym nie wybrał, ale w sumie spodobała się.

Edit:
Jak kolega w poście poniżej napisał mam EAP.
Do Warszawy mam 350km, przed zakupem nie oglądałem samochodu.

Last edited:

OldSeb

Posiadacz elektryka
Ceny nie różnią się od tego co jest na OtoMoto. Jedyny minus, że jest to na drugim końcu Polski.
W zamian masz rok gwarancji oraz zazwyczaj aktywowany pakiet zaawansowanego autopilota (EAP). Swojego czasu myślałem o takim wariancie dość poważnie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja swojego Y zamówiłem w ciemno, nigdy nie widziałem tego modelu na żywo przed odebraniem swojego.

ELuk

Pionier e-mobilności
Myślę że pierwsi nabywcy Tesli i generalnie BEV to raczej ludzie z fantazją.
Nikt rozsądny i pragmatyczny by tego nie uczynił te kilka lat temu..,
No chyba że jakiś dusigroszy liczący na darmową jazdę 🤣🤣🤣, ale z czasem się na pewno przeliczył 🫣

Necvip

Nowy na Forum
Ja odebrałem swoją w Sylwestra w Katowicach , zakupiłem w ciemno TM3 niecałe 25 tys przebiegu , 3 letnia, okazało się że stan nienaganny. W zasadzie to nie ma się co cykać bo kupując na odległość możesz je oddać w ciągu 14 dni. Jest drożej ale masz dodatkowy rok gwarancji lub 20tys przebiegu oraz rozszerzony autopilot. Moja była z rynku niemieckiego, najpierw wysyłają ci dokumenty, potem rejestrujesz i jedziesz z tablicami odebrać. Jedyny minus to głupie zasady w Tesli ze trzeba auto koniecznie odebrać na koniec kwartału - parodia tego jest taka że pracownica Tesli była gotowa nawet wydać mi auto do godziny 23:00 przeddzień sylwestra. Ostatecznie odebrałem ostatniego dnia roku o 7 rano , auto naładowane na maxa oraz od ręki wymienili mi opony na zimowe. Także szczerze polecam.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Można kupić ze strony niemieckiej zdalnie, to znaczy płacisz, przysyłają papieren, rejestrujesz i jedziesz po auto już z polskimi blachami?
A nie trzeba zrobić badania technicznego w Polsce, zanim się w Polsce zarejestruje?