Vampire drain

Michal

Moderator
Masz jakiś widget związany z autem na telefonie, na pulpicie? On może się aktualizować za każdym razem jak włączasz ekran.

Dmitry

Zadomawiam się
Coś ją budzi? Wyłącz jeszcze aktualizacje beta.
Sprawdź czy udostępnienie zgód nie jest ustawione na cprzed każdą jazdą"?
beta (software updates -> Advanced) mam wyłączone od ok miesiąca, a udostępnianie zgod też wyłączone dawno temu.
jak nic nie pomoże spróbuję wrócić do "beta" :), może coś popieprzyło jak zmieniałem z Advanced <-> Standard (parę raz przełączałem na tydzień czy coś)
dzisiaj za noc znów straciła 6%. (wifi - OFF, pendrive OFF, zostal induction charger).
Następny krok - wyłączam "mobile access"

Michal

Moderator
Tak jak pisali inni, sprawdź z trybem samolotowym w telefonie przez noc.

PanSzatan

Fachowiec
Miałem podobny problem, co noc 3%-4% ubywało, ale go ignorowałem, myślałem że "tak to już jest". Kilka tygodni temu zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych, od tego momentu UI działa szybciej, kamery uruchamiają się szybciej i co najbardziej mnie zaskoczyło, auto od 4 dni stoi na zewnątrz, nigdzie nim nie jechałem i do teraz ubyło tylko 1% baterii. Po przywróceniu do ustawień fabrycznych, ponownie zalogowałem się tylko do Spotify i włączyłem Mobile Access, reszta ustawień auta jest na default, olałem resztę bo mi się nie chciało wszystkiego ustawiać znowu.

PanSzatan

Fachowiec
Tak. Pewnego dnia, wracając z zakupów przestało mi działać sporo systemów min. nawigacja, kamery, AP. Zrobiłem szybki reset scrollami i nie zadziałało, zrobiłem także przywracanie do ustawień fabrycznych, także nie zadziałało. Zgłosiłem przez apkę awarię, ustawiłem się na serwis z Wawie i w zasadzie następnego dnia od zgłoszenia wszystko już wróciło do normy. Serwis odwołałem.