Vision Only (pożegnanie z radarem) 2022.24.6

aadamuss

Pionier e-mobilności
Mam jeszcze wersję fabryczna softu 2022.15.102 czy już robić aktualizację czy czekać? Jeśli nic istotnego nie zmieni nowa wersja to z obecnej jestem zadowolony (czyli automatyczna zmiana świateł działa z opóźnieniem ale nie używam tego zbytnio). Nie mogę też wybrać operatora energetycznego z Polski bo pojawiają mi się wszystkie stany w USA :) auto z Chin. pozdr adam

Michal

Moderator
Jak macie problemy z długimi na AP, to zgłaszajcie jako awarię w aplikacji. Im więcej osób to zgłosi jako problem, tym większa szansa na jakieś poprawki. Sami tego nie wymyślą, że to źle działa...

chewbacca

Posiadacz elektryka
Jak macie problemy z długimi na AP, to zgłaszajcie jako awarię w aplikacji. Im więcej osób to zgłosi jako problem, tym większa szansa na jakieś poprawki. Sami tego nie wymyślą, że to źle działa...
W sensie, że w momencie jak nie przełączy świateł to przytrzymać ten samochodzik w lewym dolnym rogu? Tak sobie myślę, jak to działa... Skąd support będzie wiedział z czym dokładnie jest problem przy takim zgłoszeniu?

Michal

Moderator
Możesz przy okazji też tak robić, ale ja zgłosiłbym serwis w aplikacji na telefonie i opisał, że automatyczne światła długie wariują, ludzie z naprzeciwka mrugają, że są oślepiani, a obecny autopilot z tesla vision wymusza automatyczne długie i przez to staje się bezużyteczny.
Sam nie miałem jeszcze takich akcji (aktualizacja weszła przedwczoraj w nocy), więc ciężko mi opisać dokładnie jaki jest problem - sugeruję się tylko tym co piszą inni na forum.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Możesz przy okazji też tak robić, ale ja zgłosiłbym serwis w aplikacji na telefonie i opisał, że automatyczne światła długie wariują, ludzie z naprzeciwka mrugają, że są oślepiani, a obecny autopilot z tesla vision wymusza automatyczne długie i przez to staje się bezużyteczny.
Sam nie miałem jeszcze takich akcji (aktualizacja weszła przedwczoraj w nocy), więc ciężko mi opisać dokładnie jaki jest problem - sugeruję się tylko tym co piszą inni na forum.
Fajnie byłoby żeby dodali do pali w zakładce serwis coś w stylu „zgłoś błąd” bo umawianie serwisu jest upierdliwe. Muszę zrobić serwis i pisać im, że tylko zgłaszam błąd i przyjechać nie zamierzam. Już wiem czemu Elon wprowadza opłaty za odwołanie😉

Michal

Moderator
Jak opiszesz o co chodzi, to zadzwonią, a nie będą oczekiwać, że przyjedziesz. Ewentualnie można zgłosić błąd w oprogramowaniu, i wtedy już na pewno nie będzie normalnej wizyty.

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Jeśli się nic nie świeci to grozi mandatem. Jeśli długie to obciach. Ja nie zdiagnozowałem, to jest niestabilna sytuacja.
Za mruganie długimi bez powodu tez jest mandat (jak się akurat trafi że gdzieś stoi policja to podciągną pod informowanie😉)

solik

Pionier e-mobilności
Ostatni moj update to byl jak wprowadzili polski jezyk do nawigacji, autem jezdzilem mniej to i rzadziej dostawalem update (jakis czas temu zauwazylem ze jak auto mniej jezdzi to nie mam pokolei update)

Dostalem teraz 2022.24.8, przejechalem Krakow <> Katowice A4 i w sumie nic sie nie zepsulo z autopilotem, nic sie samo nie wlacza ze swiatlami.. najbardziej mnie cieszy zmiana polozenia martwego pola - nareszcie go widze bez kombinacji

Ciekawe czy nadal bede mial fantomowe hamowania przed kontrola predkosci - jakis czas temu 2 razy tesla zahamowala ostro przed samym policjantem stojacym na przystanku z radarem.. creepy