Weekend w Zakopanem? Jedź dizelkiem. Szybciej i taniej!

cooler

Pionier e-mobilności
Też mym wolał aby elektryk okazał sie po prostu lepszy, szybszy, tańszy w zakupie i eksploatacji i w ten sposób wygrał, gdyż byłby wybierany w naturalny sposób, a nie na siłę.
Jeżeli wprowadzimy elektryki na siłę to będą drogie, energożerne i wrócą czasy drogich przeglądów etc "bo utrata gwarancji".
Co do zakazów wystarczyły by wyrywkowe testy spełniania norm czystości spalin i natychmiastowa eliminacja tych nie spełniających. To samo dla wszystkich, osobowych, ciężarowych i dostawczych. Eliminacja diesli z miast to moje marzenie...

Teslowychopak

Posiadacz elektryka
Jak będą elektryki i brak spalinówek ,będziemy płacić jeszcze więcej bo wymyślą utylizację baterii itp, zero parkingów gratis zero bus pasów zero autostrad same zera!! i jezzce będziecie stali do ładowarek godzinami bo wymyśla ze ładowanie za 5zł za 1kwh to tylko po 22 niej. Macie swoją wolność.

Michal

Moderator
Pod lidlami będą kolejki, a nie pod ładowarkami za 5 zł / kWh ;) Nie bój żaby...
Ja tam nawet i 5 zł mógłbym płacić te 2-3 razy w roku za kilkaset km.

daniel

Señor Meme Officer

daniel

Señor Meme Officer
Jakbyś teraz zatrzymał wszystkie silniki diesla to nie miałby kto dowieźć wędlin i bułeczek do Biedronki. Na obecną chwilę silniki spalinowe to zło konieczne.
Jakby ktoś szukał, to ja z przyjemnością elektrykiem wam dowiozę wędlinę i bułeczki do biedronki. Przejechałem EV z Polski do Holandii i z powrotem, więc zakładam, że dam radę dowieźć bułeczki i wędlinę do osiedlowego sklepiku.