Problem w tym, że i ten obecny, papierowy weksel można zrobić dużo bezpieczniejszym dla nas ale im na tym nie zależy. Pytanie dlaczego?Jeśli ktoś przeczytał listę pomysłów deregulacyjnych zespołu p.R.Brzoski to akurat na tej krótkiej liście jest instrument cyfrowego weksla.
Uzasadnieniem jest bezpieczeństwo obrotu.
Oczywiście diabeł w szczegółach, ale ja to rozumiem jako połączenie weksla z umową wekslową w sposób gwarantujący integralność - o co właśnie chodzi.
Dla wystawcy weksla to gwarancja że nikt go nie wyru…
Depozytariusz weksla jak zgubi go, albo hasło do niego - nic nie traci o. IE naraża nikogo na straty.
Bez weksla kasy ni ma.Podpisywal ktos umowe? rzeczywiscie trzeba bylo ten weksel dostarczyc ?
Weksel będziesz podpisywał z umową. Na razie jesteś na etapie wniosku.Ciekawe jest to, że mam drugie uzupełnienie wniosku o ich uwagach, ale na razie o wekslu nic mi nie pisali ?!
Weksel ma byc podpisany notarialnie ! Nie u nich.Czy komuś udało się wynegocjować podpisanie weksla w oddziale regionalnym NFOŚiGW ?
Czy ktoś wysyłał może oficjalne zapytanie o otrzymał odpowiedź czy jest taka możliwość ?