Weryfikacja telefonu

Bronek

Pionier e-mobilności
Czy mieliscie cóż takiego?
Po wpisaniu kodu (10x?) komunikat
Ni z gruchy ni z pietruchy
Wszystko dziala
Tego w apce nie da rady zrobić przynajmniej u mnie ale na kącie na www ok da się .

1000001203.jpg

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Było numer fona też zamazać @Bronek, bo możesz mieć jakieś telefony od 'sympatyków'...
Może klientka się trafi? Za referral konsultacja za darmo . Za dwa z badaniem. Ostatecznie i jej chłopu zbadam prostatę , a co mi tam .

Last edited:

Paweł Tesla3 HL

Zadomawiam się
Ja też miałem problemy na telefonie nie udało się zweryfikować a na kompie nie próbowałem.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie miałam. Mam weryfikację aplikacją do generowania kodów. Nie mam problemów.
Tu chdzi o weryfikację nr telefonu a nie o dwuetapową (zresztą upierdliwą) bo tylko na dwóch urządzeniach ona działa . A ja w np korzystam z kilku i jakbym chcial wejść na konto Tesli to muszę z tego co jest zarejestrowane

chewbacca

Posiadacz elektryka
[...]a nie o dwuetapową (zresztą upierdliwą) bo tylko na dwóch urządzeniach ona działa . A ja w np korzystam z kilku i jakbym chcial wejść na konto Tesli to muszę z tego co jest zarejestrowane
W jakim sensie działa na dwóch urządzeniach? Mylisz chyba logowanie dwuetapowe (uwierzytelnianie dwuskładnikowe) z możliwością dodania zaufanych urządzeń do konta Tesli. Jeżeli nie ogarniasz tego pierwszego to polecam. Jest np. apka Authy która działa nawet na zegarku (i to w trybie offline) ale pewnie są też inne. W ten sposób masz zawsze pod ręką (a w zasadzie to na niej) generator tokenów do wszystkich kont z logowaniem 2FA jakie posiadasz. I nie ma najmniejszego znaczenia z jakiego urządzenia się logujesz - właśnie o to chodzi żeby zawsze było bezpiecznie.

Last edited:

elektromobilny

Zadomawiam się
Mozesz rozwinąć co laik poiwnien zainstalować czy kupić tak by jego Tesla była bezpieczna? Najlepiej w kolejności działań. Z auta korzystają aktualnie dwie osoby otwierając aplikacją Tesli w tel w przyszłości będą dodatkowo zegarki. Dzięk za pomoc

W jakim sensie działa na dwóch urządzeniach? Mylisz chyba logowanie dwuetapowe (uwierzytelnianie dwuskładnikowe) z możliwością dodania zaufanych urządzeń do konta Tesli. Jeżeli nie ogarniasz tego pierwszego to polecam. Jest np. apka Authy która działa nawet na zegarku (i to w trybie offline) ale pewnie są też inne. W ten sposób masz zawsze pod ręką (a w zasadzie to na niej) generator tokenów do wszystkich kont z logowaniem 2FA jakie posiadasz. I nie ma najmniejszego znaczenia z jakiego urządzenia się logujesz - właśnie o to chodzi żeby zawsze było bezpiecznie.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Mozesz rozwinąć co laik poiwnien zainstalować czy kupić tak by jego Tesla była bezpieczna? Najlepiej w kolejności działań. Z auta korzystają aktualnie dwie osoby otwierając aplikacją Tesli w tel w przyszłości będą dodatkowo zegarki. Dzięk za pomoc
Nie wiem na ile ma się to do bezpieczeństwa samej Tesli... Może w jakimś stopniu też. Bardziej chodzi tu generalnie o bezpieczeństwo logowania do różnych kont. Jeśli logujesz się tylko za pomocą hasła to w momencie jego skompromitowania osoba trzecia ma pełny dostęp do Twojego konta. Jak dodajesz jakiś drugi składnik, typu SMS na telefon, kod na e-mail albo np. wspomniany wcześniej token, szansa na dostanie się do Twojego konta znacznie maleje. Nawet jeśli obcy zna Twoje hasło. Ale to już do poczytania na temat uwierzytelniania dwuskładnikowego (link dałem w poprzednim poście).