I moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłeś ;-) wątpię, że pojemność baterii wzrośnie... Więc albo masz tańszy samochód z mniejszą baterią (zachowany stosunek ceny do jakości) albo tańszy samochoód z tą samą bateria (bardziej prawdopodobne, wygrywasz życie!)Wczoraj poświęciłem dużo czasu na przeglądanie informacji nt. baterii 60 kWh. Czytałem fora niemieckie i francuskie (Google translator). Ogólnie nikt nic nie wie. Są same plotki i domysły. Cześć osób uważa i ja też jestem tego zdania, że podwyżka o 10 tyś na SR+ jest zapowiedzią zmiany baterii czyli +5 kWh. Pytanie kiedy dojadą samochody z powiększoną baterią. Pojawiły się informację, że od 10.10 MiC mają już 60 -ki.
Ja składając zamówienie stwierdziłem, że =5 kWh nie jest warte dopłaty 10 tyś. zł. Brałem też pod uwagę kolejną podwyżkę w USA - drugą w miesiącu o kolejne 2000 $. Jeśli to się przełoży na EU to SR+ może niedługo kosztować 225 tyś. zł.
Podumowując - ja zmówiłem swoją w sobotę w starej jeszcze cenie.
Kolejne ptaszki ćwierkają, że nowe oznaczenie jest dla baterii 60 kWh.Uwaga - na tę chwilę nic nie wiadomo o tym co oznacza BTF1 - większa bateria to na razie tylko przypuszczenia. (...) może się okazać, że nowe oznaczenie to po prostu inny dostawca takiej samej baterii np. BYD.
Co to za ptaszki? (można prosić o źródło?)Kolejne ptaszki ćwierkają, że nowe oznaczenie jest dla baterii 60 kWh.