Witam jako poszukiwacz :)

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Cześć Wszystkim,

Elektryka jeszcze nie mam ale od kilku miesiecy czytam forum, testuje auta, analizuje i liczę :)

Będę wdzięczny za wyrozumiałość i dobre rady! :)

Aha... i byłem tym co na elektryki narzekał i był przeciwny... policzyłem i mi wyszło, że się myliłem :D

nabrU

Moderator
Witaj i do poczytania na wstępie (o ile tego jeszcze nie zrobiłeś):

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
To moja przygoda do tej pory:
1. TM3 i TMY - obie jeżdżone i obie fajne. Wiadomo różnica wielkości.
2. BYD Seal - miałem na 4 dni do testów. Fajne autko ale ma swoje słabości (soft, zużycie energii i niewygodny fotel na wyskości szyi).

Obecnie wpadła mi w ręce oferta Kia EV6 na wynajem długo terminowy fajna. (Tutaj boję się padającego ICCU)

Generalnie sam jeżdżę VW Tiguan All Space a szukam drugiego za żony staruszka Focusa. Ale od jakiegoś czasu przechodzi mi przez głowę myśl aby Tiguana się pozbyć i wziąć Junipera jako pierwszy :)

A i do tego wszystkiego mam niestety w NetBillingu dom z PV i elektryk by tutaj idealnie pasował :)

Paweł Tesla3 HL

Zadomawiam się
Jak planujesz dodatkowo kilka wyjazdów wakacyjnych w tym szczególnie za granicą to Tesla z nawigacja planująca ładowanie oraz jej sieć ładowarek bardzo ulatwia taka trasę.

nabrU

Moderator
Jak planujesz dodatkowo kilka wyjazdów wakacyjnych w tym szczególnie za granicą to Tesla z nawigacja planująca ładowanie oraz jej sieć ładowarek bardzo ulatwia taka trasę.

Oj tam od razu Tesla :p
Przypominam, że za granicą to ładowarki Tesli są otwarte dla innych (a nie jak w PL teslowa ksenofobia ;)) i taka EV6 też se poradzi (a na ładowareczkach 300-400kW to nawet lepiej od Tesli)

Obecnie wpadła mi w ręce oferta Kia EV6 na wynajem długo terminowy fajna. (Tutaj boję się padającego ICCU)

Plus dobre AC bo te samochody to prawie same znikają, takie 'dobre' mają zabezpieczenia.

Razgriz

Zadomawiam się
To moja przygoda do tej pory:
1. TM3 i TMY - obie jeżdżone i obie fajne. Wiadomo różnica wielkości.
2. BYD Seal - miałem na 4 dni do testów. Fajne autko ale ma swoje słabości (soft, zużycie energii i niewygodny fotel na wyskości szyi).

Generalnie sam jeżdżę VW Tiguan All Space a szukam drugiego za żony staruszka Focusa. Ale od jakiegoś czasu przechodzi mi przez głowę myśl aby Tiguana się pozbyć i wziąć Junipera jako pierwszy :)

A i do tego wszystkiego mam niestety w NetBillingu dom z PV i elektryk by tutaj idealnie pasował :)
siema
Ja podobnie jak Ty badam, co i jak. Zaczęliśmy od BYD. Potem jeździliśmy Audi, BMW, VW, Kią, Hyundaiem, grupą Stellantis, siedziałem w Leapmotorach, Skywellu (nie zbliżaj się nawet do tego, szkoda czasu), Skodą, Mini, oraz MG. Do tego jeszcze Jaecoo i Omodą, ale nie w pełni elektrycznymi, więc dopisuje jako ciekawostkę...

...i wróciliśmy do BYD :)

Jeżeli chodzi o "budowanie Twoich snów" (hue nie), to spróbuj przetestować Sealiona 7. Seal jest spoko, ale między nim a S7 jest przepaść:)

Aktualnie dla mnie top 3:
1. Sealion 7
2. Audi A6 eTron
3. Mini Countryman EV

Bosman71

Znalezione...jeżdżę!
Odkopuje przywitanie bo udało mi się zrealizować zakup i już jeżdżę.

W moim wypadku jest to auto służbowe więc limity z tym związane miałem.

Ostatniecznie wylądowałem z TM3 LR RWD. Nie będę pisał jak narazie bo przejechane 170km ale nie ukrywam, że jest naprawdę bardzo fajnie. Wszystko o tym aucie zostało już powiedziane więc nie będę wchodził w powtarzanie.

Obecnie testuje zachwycam się ale też potwierdzam to co pisane wszędzie indziej jako "wady" :) Czekam na Wallboxa aby ładować z PV i cieszę się nową zabawką :)