Wrześniowa promocja GreenWay

marco_25

Pionier e-mobilności

Attachments

• IMG_9443.jpeg
    IMG_9443.jpeg
    580,8 KB · Liczba wyświetleń: 87

danielm

Pionier e-mobilności
Mam czasami wrażenie że są forumowicze którzy by nawet na promocje 100 kWh w gratisie marudzili ;)
no tak bo trzeba klaskać i podziwiać najdroższą sieć ładowarek że łaskawie na kilku stacjach obniży cene o 30%. i jak znam życie na tych stacjach do których nikt nie jeżdzi lub gdzie moc jest poniżej deklarowanej. pozatym te 100kwh o których mówisz to oni lekką ręką rozdają, na przykład na zlocie w Łodzi w formie karteczek na których był kod na 20kwh i te karteczki po prostu rozdawali

sigg

Posiadacz elektryka
Mam czasami wrażenie że są forumowicze którzy by nawet na promocje 100 kWh w gratisie marudzili ;)
No ale to jest głupia promocja. Parę stacji ładowania raz na tydzień będzie miało trochę niższe ceny. No i kto z tego skorzysta? Będziesz specjalnie nadrabiał drogi, żeby oszczędzić 20zł na ładowaniu?

Dobre promocje to ma PolEnergia - i je należy chwalić.
1725179522880.png

.Kropek.

Zadomawiam się
Jechałem ostatnio z Pń do Lublina i nad morze 1,5 k km. Raz zatrzymałem się na GW. Reszta to Tesla (trochę żałuję bo długo bo pełne więc 75kw), ekoen (2zl bez abo i po drodze). Optymalizowałem pod koszt ładowania i aby było po drodze.
Po tym zrezygnowałem z abo bo nie zwracał mi się jak głównie żyje na gniazdku z domu a 1 trasa w miesiącu nie kalkuluje się.
Greenway z roamingiem jak w domu miał sens bo ionity itp, ale teraz nie. Nawet na ładowarce ich której formalnym właścicielem jest Volvo na Bielanach Wrocławskich w idealnym miejscu na trasie są stawki normalne pomimo abonamentu. Abonament do kosza. I dobrze bo na Orlenie nigdy abonamentu nie miałem.
I będę na GW jak będę musiał dopóki nie przemyśla strategii cenowej. W niektórych miejscach jest tylko GW więc i tak dobrze że jest. Ale różnica 2x w cenie trochę odstrasza np Tesla Lucimierz 1,6 vs 3,15zl

Ev3

Pionier e-mobilności
I będę na GW jak będę musiał dopóki nie przemyśla strategii cenowej. W niektórych miejscach jest tylko GW więc i tak dobrze że jest. Ale różnica 2x w cenie trochę odstrasza np Tesla Lucimierz 1,6 vs 3,15zl
Ja tak samo - ostatnio robiłem trasę z Poznania w czeskie Karkonosze i z powrotem, ładowałem tylko na lidlach.
Taniej niż na GW z abo.
Od czasu gdy zróżnicowali opłaty na stacjach, staram się nie korzystać z GW, gdy nie muszę.

STMS

Pionier e-mobilności
ja też jak skończy się abonament na EV klub nie planuję przedłużać abonamentu GW bo się po prostu teraz przestało opłacać

GW robi sobie zabawę w kotka i myszkę [stacja partnerska / roamingowa czy własna ... ? ] i już teraz też szukam alternatyw - chytry 2 x traci i straci i mnie

adamusek

Posiadacz elektryka
ja też jak skończy się abonament na EV klub nie planuję przedłużać abonamentu GW bo się po prostu teraz przestało opłacać

GW robi sobie zabawę w kotka i myszkę [stacja partnerska / roamingowa czy własna ... ? ] i już teraz też szukam alternatyw - chytry 2 x traci i straci i mnie
Ja na wschodzie nie mam dużego wyboru ale nawet taki Lidl jest pewną opcją 1.99 bez żadnych abonamentów, także kibicuję konkurencji bo tylko ona może wymusić ruchy cenowe.