Wycieczka - zasugerujcie ciekawe miejsca!

nabrU

Moderator
Tak jak @vwir napisał, wołałbym jakieś miejscówki w kierunku zachodnim (z lekkim odchyleniem południowym) i dlatego wstawiłem link do 'zgrubnej' mapki. Poza tym Transfogarską i Transalpinę 'zaliczyłem' już kiedyś na motocyklu...

Przełęcz Stelvio to potencjalnie dobra (i znana motocyklistom ;)) miejscówka tylko wtedy musiałbym chyba zrezygnować z Grossglockner (co nie jest wcale takie złe).

Michal

Moderator
Na mapie jedziesz zaraz obok Wenecji + ja na pewno bym zajechał chodzić na jeden nocleg.

nabrU

Moderator
Na mapie jedziesz zaraz obok Wenecji + ja na pewno bym zajechał chodzić na jeden nocleg.

Jest to brane pod uwagę, szczególnie jeśli byśmy odwiedzili zasugerowany Bled

Michal

Moderator
Niedaleko jet Florencja - tam jest co oglądać i przez 2 tygodnie. Mam też do polecenia kucharza w okolicy jak byś tam był - można się zapisać na prywatną kolację.

UseYbrain

Posiadacz elektryka

Michal

Moderator

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Jeśli Garda to zaraz obok jest Como. Niby podobne, a bardzo różne. Polecam. No i niedaleko masz przełęcz Stelvio.
Paryża nie polecam. Bardzo nie polecam. Byłem tam ponad 10 lat temu i było super. Powtórzyłem w zeszłym roku i więcej nie pojadę.
potwierdzam. Identycznie mialem ! Chociaż LUWR trzeba zobaczyć!

eugtor

Posiadacz elektryka
Podbijam, jakieś inne podpowiedzi?
Też polecam Como zamiast Gardy, szczególnie (jako minimalny wypad) zwiedzanie kawałku Lecco - Varenna.
Widzę że trasa leci przez Bergamo - to też bardzo urocze miasteczko, można tam spędzić połowę dnia oraz zanocować. Polecam fajne apartamenty z ładowarką na zamkniętym wewnętrznym parkingu (najlepiej rezerwować przez booking.com), naprzeciwko jest mała kawiarenka z przepyszną opcją włoskiego śniadania.