Wyciszenie a raczej jego brak

umcus

Pionier e-mobilności
Wyciszając nadkola zrobi się z Y auto normalne. W żadnym innym aucie nie miałem wrażenia, że błoto pośniegowe czy drobne kamyczki są bezpośrednio pod fotelem.
Nie żartuj. Ja w Camry (tej najnowszej) tak właśnie miałem. Co do samego wrażenia, w EV każdy hałas urasta do rangi problemu, bo w spalinówce te hałasy zagłuszał silnik.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Wyciszając nadkola zrobi się z Y auto normalne. W żadnym innym aucie nie miałem wrażenia, że błoto pośniegowe czy drobne kamyczki są bezpośrednio pod fotelem.
W miniaczu tak miałem. Y masz z Berlina? U mnie nic takiego nie słychać.

eimi

Pionier e-mobilności

ypl

Pionier e-mobilności
Nadkola to jedno, ale moim zdaniem większym problemem są bezramkowe szyby. Na wysokości głowy, ucha jest hałas dochodzący z zewnątrz i tego nie przeskoczymy, bo trzeba by normalne drzwi z ramkami zainstalować.

eimi

Pionier e-mobilności
Kurde każdy słyszy coś innego :D Ja uważam że od wiatru jest bardzo dobrze wyciszony, do 120 powietrza nie słychać a powyżej słychać ale nie jest gorzej porównując do innych aut tej wielkości. Koła przeciętnie, są cichsze auta w tym temacie i głośniejsze również, więc dramatu nie ma, ja żadnych kamieni nie słyszę. U mnie nadkola nie są całe plastikowe tylko mają materiałowe wstawki. Najsłabszy punkt moim zdaniem to głośna praca zawieszenia z tyłu. Ale to prawdopodobnie wynika z konstrukcji samego auta - ogromna klapa z tyłu na poduszce powietrznej (uszczelka) która pracując góra/dół wzmacnia nieprzyjemną akustykę. Szklany dach też w tym nie pomaga.

ypl

Pionier e-mobilności
Kurde każdy słyszy coś innego :D Ja uważam że od wiatru jest bardzo dobrze wyciszony, do 120 powietrza nie słychać a powyżej słychać ale nie jest gorzej porównując do innych aut tej wielkości. Koła przeciętnie, są cichsze auta w tym temacie i głośniejsze również, więc dramatu nie ma, ja żadnych kamieni nie słyszę. Najsłabszy punkt moim zdaniem to głośna praca zawieszenia z tyłu.
Ja zawieszenia z tyłu kompletnie nie słyszę :D

eimi

Pionier e-mobilności
Ja zawieszenia z tyłu kompletnie nie słyszę :D
A jeździłeś Juniperem ? :)
Tam zawieszenie pracuje wyraźnie ciszej. A jak włączysz głośno muzykę i skupisz się tylko na komforcie bez dźwięków z zawieszenia to jest bardzo podobnie.

ypl

Pionier e-mobilności
A jeździłeś Juniperem ? :)
Tam zawieszenie pracuje wyraźnie ciszej. A jak włączysz głośno muzykę i skupisz się tylko na komforcie bez dźwięków z zawieszenia to jest bardzo podobnie.
Jeszcze nie jechałęm Juniperem, muszę podjechać do Ząbek na jadę testową.

Raf24

Fachowiec
Zamówiona z alii.. osłona przeciwsłoneczna dwuczęściowa na dach robi dobrą robotę jeżeli chodzi o wygłuszenie .
Sądzę że jeśli byłby normalny dach z pełną tapicerką to Y byłby w dB klasą ,,Premium "