Panie
@boa, nikt tu nie twierdzi, że Tesla jest czysta jak łza. Ja osobiście uważam, że nie jest, ale i inni producenci tacy 'caca' też nie są. Jedyne o czym mówię to fakt, że takich 'njusów' o Tesli jest co niemiara, a o innych markach praktycznie zero. Czy brak newsów o innych markach oznacza, że te inne marki są bez zarzutu? Pewnie nie, oznacza to tylko, że artykuł o Tesli ma lepszą klikalność (dzięki Tobie również, bo go tutaj wstawiłeś). Więc jeśli coś 'złego' o Tesli będzie w 10 portalach, a o BMW tylko w jednym, to który samochód jest lepszy dla przeciętnego czytacza?
jasne, że Tesla lepiej się klika, kolejne tytuły podłapały temat:
https://www.businessinsider.de/wirtschaft/chemie-und-muell-elon-musks-tesla-chaos-werkstatt-am-ber/
i żeby było zabawniej, sprzedają jako swoje newsy ;-) wiadomo, media...
Ale prawda imho jest też taka, że BMW nie robi takiego wydawania aut. Tyle. Tu nie chodzi o ideologię, produkcję, wyposażenie czy prowadzenie auta.
Z drugiej strony, ostatnio jak była afera z karą prawie 500 mln EUR, bo Mercedes doniósł i dostali ją ACEA oraz BMW, Jaguar Land Rover, Opel, Volvo, Suzuki, Mazda, Toyota, Honda Mitsubishi, Hyundai, GM, to nie pisało o tym kilka gazet, tylko praktycznie wszyscy i poszło to bardzo szeroko.
Czy zauważenie takiej prowizorki Tesli ciągniętej przez wiele lat jest czymś złym? Wg mnie akurat dobrze, może ogarną to. Nie wiem, dlaczego od razu część osób tak negatywnie podchodzi do czegokolwiek o Tesli...
Szczerze mówiąc, to miałem nadzieję, że po prostu ta patologia, jaka jest pod Berlinem, będzie punktem wyjścia, żeby pochwalić Ząbki i inne delivery points w PL i się zdziwiłem

Ale może po prostu za mała próba osób zajrzała do wątku, a tym, którzy zajrzeli jakoś emocje się podgrzały ;-)
Dobrego dnia!