Wydobycie Litu

Michal

Moderator
Akurat jemu można wszystko zarzucić, a już na pewno to, że kompletnie nie sprawdza tego co później prezentuje:

Moje podsumowanie tego kanału - z pod siebie zje, aby klikało się ;)

Tutaj kilka kanałów, które moim zdaniem warto oglądać:

Last edited:

Michal

Moderator
Dla mnie idealnie ten kanał opisuje ten fragment:
bla, bla, bla,
kolejne emisje przy produkcji samych ogniw, a potem kolejne emisje przy produkcji reszty samochodu,
ale tu wciąż powołując się na szacunki,
i tu mamy gwóźdź programu dla mnie:
z resztą te szacunki jak zawsze znajdziecie w opisie do tego filmu ...
, a co jest tak naprawdę w opisie:
1709291744558.png

gówno :p

Niby coś tam naukowego jest ale to wszystko przynosi więcej szkody niż pożytku. Nie ma wielkiego znaczenia, że pozytywnie coś tam mówi o EV... ogólnie głupoty i mity bez sprawdzania i źródeł w każdym filmie.

Ps. Tutaj fajny film wyjaśniający jak to ludzie, którzy najpierw przeczyli zmianie klimatu, teraz przechodzą płynnie do twierdzenia, że nie da się jej uniknąć i nasze działania są niepotrzebne, bo i tak nic na to nie poradzimy, więc nie starajmy się nawet:

A w obu przypadkach ruscy i araby zacierają ręce ;)

tom9001

Zadomawiam się
Dla mnie idealnie ten kanał opisuje ten fragment:

i tu mamy gwóźdź programu dla mnie:

, a co jest tak naprawdę w opisie:
View attachment 16393
gówno :p

Niby coś tam naukowego jest ale to wszystko przynosi więcej szkody niż pożytku. Nie ma wielkiego znaczenia, że pozytywnie coś tam mówi o EV... ogólnie głupoty i mity bez sprawdzania i źródeł w każdym filmie.

Ps. Tutaj fajny film wyjaśniający jak to ludzie, którzy najpierw przeczyli zmianie klimatu, teraz przechodzą płynnie do twierdzenia, że nie da się jej uniknąć i nasze działania są niepotrzebne, bo i tak nic na to nie poradzimy, więc nie starajmy się nawet:

A w obu przypadkach ruscy i araby zacierają ręce ;)

tom9001

Zadomawiam się
Bo i tak z klimatem już nic nie zrobimy, wszelkie ruchy klimatyczne są jedynie pozorowane a emisje CO2 i tak co roku rosną. To nie znaczy że nie należy niczego zmieniać, ale to w to zatrzymamy globalne ocieplenie na poziomie 1.5 stopnia to już chyba nie wierzy. Ponad 400ppm CO2 nadal będzie w atmosferze i będzie grzało jak kocyk

Michal

Moderator
Bo i tak z klimatem już nic nie zrobimy, wszelkie ruchy klimatyczne są jedynie pozorowane a emisje CO2 i tak co roku rosną. To nie znaczy że nie należy niczego zmieniać, ale to w to zatrzymamy globalne ocieplenie na poziomie 1.5 stopnia to już chyba nie wierzy. Ponad 400ppm CO2 nadal będzie w atmosferze i będzie grzało jak kocyk
No i pytanie, czy w ten sposób służysz arabom, czy ruskom?

tom9001

Zadomawiam się
Akurat jemu można wszystko zarzucić, a już na pewno to, że kompletnie nie sprawdza tego co później prezentuje:

Moje podsumowanie tego kanału - z pod siebie zje, aby klikało się ;)

Tutaj kilka kanałów, które moim zdaniem warto oglądać:
Z kanałów po polsku mogę ten polecić. Gość z Ukrainy ale robi mega kontent

tom9001

Zadomawiam się
No i pytanie, czy w ten sposób służysz arabom, czy ruskom?
Żarty sobie robisz?
Aby cokolwiek udało się z klimatem, należałoby natychmiast zaprzestania emisji CO2 a nawet należałoby zredukować CO2.

Źle są wydawane pieniądze na walkę z emisją. W Niemczech były dopłaty do BEV, ale do termomodernizacji czy do FV już nie. Co z tego że wymieniłbym swojego spaliniaka na BEV, oszczędność to może jakaś tona czy może 1.5t a tymczasem ogrzewanie w domu który kupiłem 3 miesiące temu wyemituje jakieś 8t CO2 na sezon

pmlody

Pionier e-mobilności
Co jak co, ale Panu Tomaszowi nie można zarzucić że jest szurem. Mała łyżka dziegciu do zielonej transformacji
Widziałem dwa jego filmy, gdzie kompletne bzdury gadał, więc tak, można i trzeba mu zarzucać brak rzetelności.