Wyjazd do Włoch

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ogarniacie to ENEL X? Lecę do Kalabrii i tam najprawdopodobniej wynajmę eC3'kę. W pobliskim miasteczku jest parę słupków ENEL X, ale cena taka średnia, zalogowałem się dziś do ENEL X WAY i nie pokazuje mi żadnych taryf :-(.

Ev3

Pionier e-mobilności
to ja w EV9 mam 5%-70% 200-215kwh od 70%-75% około 170kwh później do 80% ok. 130kwh
W Ioniqu pewnie jest podobnie (choć maks wyższy), ale nie udało mi się jeszcze postać dłużej przy ładowarce podczas tak szybkiego ładowania (wykorzystywałem czas raczej na wc czy jakiś szybki posiłek, względnie kontemplację okolicy), więc napisałem asekuracyjnie to co akurat obserwowałem, żeby nikt mnie nie posądził że ściemniam.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Ogarniacie to ENEL X? Lecę do Kalabrii i tam najprawdopodobniej wynajmę eC3'kę. W pobliskim miasteczku jest parę słupków ENEL X, ale cena taka średnia, zalogowałem się dziś do ENEL X WAY i nie pokazuje mi żadnych taryf :-(.
Zarejestruj sie i wybierz free subscription, i dziala bez zarzutu

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Nie szedłbym tak daleko z tym, widze jakies faktury ale bez nipu. Ja używałem Enela tylko w przypadku kiedy musialem lekko sie podładowac lub zostawiałem na słupku 11kW, nawet nie mysle wrzucac sobei tego w koszty, szkoda czasu i nerwów. W tym wyjątkowym przypadku ładowanie w wynajetym domu nie było możliwe , włosi maja głównie 1 faze na 12 pokoi i 4 kuchnie, wiec nie chciałem im popalić kabli. Podładowywałem sie w pobliskiej wiosce lub jechałem na SuC

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Czy ewentualne pakiety/abonamenty są widoczne dopiero jak się jest na terenie Włoch?
Nie, pakiety mozesz wybrac podczas przypisywania subscrybcji,
Ogolnie zeby to zaczelo działać musisz
1. zarejestrowac się
2. utworzyc w aplikacji portfel gdzie wpisujesz swoja karte i jest pobierana trasnakcja weryfikacyjna 1EUR
3. wybrac subscrypcje i polaczyc z portfelem...tam tez wlasnie mozna wybrac darmowa subscyrybcje pay as you go albo wybrac platna ktora daje nizsze ceny za ladowanie