Wyjazd do Włoch

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak

Jeśli nie jesteś we Włoszech to nie zobaczysz żadnej subskrypcji do wyboru.

Nie ma za co.
Ale mozna wylaczyc lokalizacje, i wtedy spyta gdzie jestes. I wybrac Wlochy :)
Tak dzialalo jeszcze niedawno.

jazon

Zadomawiam się
Kartę do płatności za ładowanie podpinasz w aplikacji (hamburger - Ładowanie - Zarządzaj płatnością)
View attachment 28805
A wiesz może czy jak podepne inne auto , u mnie Explorer będzie,
1. jak mam konto to zacznie sam ładować czy muszę coś jeszcze w apce kliknąć ?
2 czy będzie ładował choc nie mogę w niej wybrać Explorera więc wpisałem ID 4 bo to w sumie to samo.
3. Z tego co widzę to nie wszystkie SuC w Brnie obsługują inne pojazdy więc skąd mam wiedzieć do którego się podpiąć
Sporo tych pytań ale dopiero zaczynam 🤪

nabrU

Moderator
A wiesz może czy jak podepne inne auto , u mnie Explorer będzie,
1. jak mam konto to zacznie sam ładować czy muszę coś jeszcze w apce kliknąć ?

Nie no. Sam ładuje tylko w Tesli ;). Przy innym EV trzeba kliknąć parę razy w apce Tesli: hamburger -> Charge your other EV -> wybierasz lokalizację / ładowarkę -> Charge here -> wybierasz stanowisko (np.1A czy 2A itp - zerknij na supercharger i będziesz widział tam numer) i naciskasz 'start charging' (sorki, opis z mojej angielskiej wersji apki Tesli)

2 czy będzie ładował choc nie mogę w niej wybrać Explorera więc wpisałem ID 4 bo to w sumie to samo.

Chyba powinien o ile wybrałeś tą samą pojemność baterii w ID.4 (bo to pewnie o to chodzi)

3. Z tego co widzę to nie wszystkie SuC w Brnie obsługują inne pojazdy więc skąd mam wiedzieć do którego się podpiąć
Sporo tych pytań ale dopiero zaczynam 🤪

W opcji 'Charge your other EV' zobaczysz tylko te SuC, które są udostępnione.

Po prostu poklikaj 'na sucho' w apce i zobaczysz jak to się robi

jazon

Zadomawiam się
Nie no. Sam ładuje tylko w Tesli ;). Przy innym EV trzeba kliknąć parę razy w apce Tesli: hamburger -> Charge your other EV -> wybierasz lokalizację / ładowarkę -> Charge here -> wybierasz stanowisko (np.1A czy 2A itp - zerknij na supercharger i będziesz widział tam numer) i naciskasz 'start charging' (sorki, opis z mojej angielskiej wersji apki Tesli)

Chyba powinien o ile wybrałeś tą samą pojemność baterii w ID.4 (bo to pewnie o to chodzi)

W opcji 'Charge your other EV' zobaczysz tylko te SuC, które są udostępnione.

Po prostu poklikaj 'na sucho' w apce i zobaczysz jak to się robi
Właśnie przeglądam tę aplikację i po kliknięciu hamburger mam ładowanie i nie mam opcji ładuj Twój inny EV,

Przy wprowadzaniu id4 pyta tylko o zasięgu a nie pojemność baterii🥴

Może jest tak że jak mam wpisana inna markę a w PL nie obsługuje to opcji ładuj inne EV nie widzi ? Co Wy na to ?

Last edited:

nabrU

Moderator
Właśnie przeglądam tę aplikację i po kliknięciu hamburger mam ładowanie i nie mam opcji ładuj Twój inny EV,

Hmm, może to kwestia lokalizacji (bo w PL żaden SuC nie jest udostępniony) albo trzeba apkę Tesli uaktualnić. Na pewno któryś z Forumowiczów pomoże, bo ja raczej nie sprawdzę u siebie za granicą.

Może jest tak że jak mam wpisana inna markę a w PL nie obsługuje to opcji ładuj inne EV nie widzi ? Co Wy na to ?

Wpisz po prostu max zasięg i tyle, bo nie sądzę aby to było przeszkodą, że modelu nie ma na ich liście.

KrzyCh

Pionier e-mobilności

Tu masz wszystko ładnie opisane https://www.tesla.com/pl_pl/support/charging/supercharging-other-evs.
Ja nie mam żadnego auta wpisanego i jestem teraz w PL i mam tę opcję.
Ładuj Twój inny EV nie jest podopcją Ładowanie tylko poniżej.

jazon

Zadomawiam się
Tu masz wszystko ładnie opisane https://www.tesla.com/pl_pl/support/charging/supercharging-other-evs.
Ja nie mam żadnego auta wpisanego i jestem teraz w PL i mam tę opcję.
Ładuj Twój inny EV nie jest podopcją Ładowanie tylko poniżej.
Wszystko działa. Mój błąd polegał na tym że zamiast na ekranie głównym kliknąć Na ładuj swój pojazd elektryczny , wchodziłem w hamburgera a tam takiej opcji nie było. Dzięki wszystkim za wsparcie🥃