1. po co miałbyś wymieniać baterie?Niepokoi mnie idea używania baterii jako część konstrukcji samochodu. Czy to może oznaczać koniec łatwo wymiennych baterii?
Ja nie, następny właściciel też pewnie nie, ale cała idea EV polega na ograniczeniu emisji. 3 właściciel mógłby już chcieć choćby dokonać regeneracji.1. po co miałbyś wymieniać baterie?
Na Tesli się świat nie kończy. Praktycznie każde auto na rynku ma łatwy dostęp do pakietu akumulatora.2. które auta mają łatwo wymienialna baterię? S/X tak bo mieli plany je wymieniać, model 3/Y już i tak nie ma dostępu do baterii od dołu auta
jest szansa że bateria pożyje w dobrym stanie dłużej niż auto. może i na tesli świat się nie kończy ale na razie nikt inny nie planuje baterii strukturalnych.Ja nie, następny właściciel też pewnie nie, ale cała idea EV polega na ograniczeniu emisji. 3 właściciel mógłby już chcieć choćby dokonać regeneracji.
Na Tesli się świat nie kończy. Praktycznie każde auto na rynku ma łatwy dostęp do pakietu akumulatora.
jestes w mylnym błedziejest szansa że bateria pożyje w dobrym stanie dłużej niż auto. może i na tesli świat się nie kończy ale na razie nikt inny nie planuje baterii strukturalnych.
mówmy o autach które europejczyk jest w stanie zobaczyć na oczy. chińczykami sie nie przejmujemyjestes w mylnym błedzie- baterie strukturalne planuje BYD, są to LiFePo tzw Blade Batterie
za rok czy dwa zobaczysz, zresztą zbijając twój argument / jestem europejczykiem i widziałemmówmy o autach które europejczyk jest w stanie zobaczyć na oczy. chińczykami sie nie przejmujemy
Czy to znaczy ze baterii w 3/y sie nie da wyjac od spodu ? To jak inaczej ??1. po co miałbyś wymieniać baterie?
2. które auta mają łatwo wymienialna baterię? S/X tak bo mieli plany je wymieniać, model 3/Y już i tak nie ma dostępu do baterii od dołu auta