No właśnie .... 60 tysięcy. Z tego powodu oraz nowej technologii baterii jestem już raczej pewny że to będzie RWD. Poruszam się głównie w małym mieście więc uwzględniając ograniczenia prędkości przyspieszenie w zakresie 0-60 km/h będzie wystarczające. Mając na względzie brak innych ograniczeń wersji RWD (to samo audio itd.) jest to bardzo ciekawa opcja zakładając uzyskanie dopłaty. Byłem zdecydowany na BMW X1 ale ceny tego auta poszybowały ostatnio do góry i moja konfiguracja przegrywa z Tesla RWD na wszystkich płaszczyznach, z wyjątkiem wyglądu ;-)Niby nikt nie pociska ale starty robią wrażenie. U mnie czuć różnicę jak auto się zbiera zaraz po naładowaniu i podgrzaniu baterii, jest bardziej żwawe6.9 do setki i sposób przyspieszania i tak jest super, nie ma porównania do benzyny do 100 km/h. 60 tys różnicy ?
w teorii to nikt nie potrzebuje lepszego przyśpieszenia niż 12 sek do setki w spalinowym aucie, bo jadąc umiejętnie to jest wystarczające żeby wyprzedzić, włączyć się do ruchu na autostradzie itd, wystarczy tylko trochę sprytu za kółkiem. A już na pewno to wystarczy żeby zawieść dzieci po mieście do przedszkolaNiby nikt nie pociska ale starty robią wrażenie. U mnie czuć różnicę jak auto się zbiera zaraz po naładowaniu i podgrzaniu baterii, jest bardziej żwawe6.9 do setki i sposób przyspieszania i tak jest super, nie ma porównania do benzyny do 100 km/h. 60 tys różnicy ?
Jęsli to nie jest tajemnica czy możesz się podzielić parametrami leasingu? Jaka firma, okres oraz całkowity koszt?No przy mojej konfiguracji leasingu wyszło właśnie 60k różnicy:
View attachment 9252Policzyłem z odliczeniem 100% vat od pierwszej wpłaty i potem 50% jako użytek mieszany.
LFP nie jest wcale nową technologią baterii, nowa jest dla tesli, w chinach stosują ją od dawna, jest po prostu tańsze i nie nadaje się do aut typu pocket rocket. Gorzej znosi niskie temperatury, musi być ładowane do 100% żeby estymaty zasięgu były precyzyjnie, ma krótszą gwarancjęw Tesli, choc teoretycznie powinno przeżyć baterię z LR, bo bateria powinna wytrzymać więcej cykli ładowania - ogniwa mają niższe napięcie itd. Temat jest złożony, wczoraj się zdoktoryzowałem odrobinę z różnic, obie wersję mają wady i zalety, z tym że największą wadą LR jest wyższa cena
w teorii to nikt nie potrzebuje lepszego przyśpieszenia niż 12 sek do setki w spalinowym aucie, bo jadąc umiejętnie to jest wystarczające żeby wyprzedzić, włączyć się do ruchu na autostradzie itd, wystarczy tylko trochę sprytu za kółkiem. A już na pewno to wystarczy żeby zawieść dzieci po mieście do przedszkolaAle... Własnie jest ale, człowiek zawsze chciałby szybciej, więcej, lepiej
![]()
jasne, liczyłem dla pierwszej lepszej oferty którą dostałem, ale jeszcze nie szedłem do wszystkich banków z zapytaniem bo nie zdecydowałem czy LR czy RWDJęsli to nie jest tajemnica czy możesz się podzielić parametrami leasingu? Jaka firma, okres oraz całkowity koszt?
A można się dowiedzieć na jakiej zasadzie od pierwszej wpłaty VAT 100%, a dopiero potem 50% od rat?Policzyłem z odliczeniem 100% vat od pierwszej wpłaty i potem 50% jako użytek mieszany.